‘El Matí de Catalunya Ràdio’ servirà perquè els tertulians independentistes debatin entre ells

El programa de Laura Rosel s’estrena aquest dilluns donant protagonisme a Xavier Sala Martín, Jordi Graupera, Joan Tardà, Mireia Boya, Santi Vila, Jaume Roures, Xavier Graset o Marina Llansana

Presentació del programa 'El matí de Catalunya Ràdio' de la temporada 2021-2022

El ‘buc insígnia’ de la programació de Catalunya Ràdio, el matinal que presenta Laura Rosel, torna a antena aquest dilluns 30 d’agost amb unes incorporacions a les seves tertúlies i seves seccions que el convertiran en un debat permanent entre independentistes. El Matí de Catalunya Ràdio servirà, doncs, perquè els independentistes partidaris de la negociació amb el govern de l’Estat i els que defensen una nova declaració unilateral d’independència confrontin els seus punts de vista. Davant la davallada espectacular d’audiència del programa la temporada passada, l’aposta de l’emissora no ha estat obrir el matinal a veus contràries a la independència sinó intentar retenir els oients independentistes que té ara i atreure els que se n’han allunyat els darrers mesos.

El biaix independentista de les tertúlies d’El matí a Catalunya Ràdio –que es presenta amb el títol de ‘Taula d’anàlisi’- s’accentuarà amb les noves veus que s’hi incorporen a partir d’aquest dilluns. En el comunicat amb què Catalunya Ràdio ha anunciat la programació de la temporada 2021-2022 s’hi diu que el programa de Laura Rosel comptarà amb “l’anàlisi més plural i partidària, amb noves veus i punts de vista diferents, com els de Jaume Roures, Marina LlansanaXavi Coral, Xavier Graset, Montse Armengou, Patricia López, Antoni Bassas o Núria Cadenas”. Jaume Roures, dirigent de Mediapro, ha col·locat a TV3 un grapat de documentals processistes mentre que Patricia López, que treballa a Público, digital d’aquest grup mediàtic, va fer la investigació que ha permès la realització d’un d’aquests documentals: “Les clavegueres del poder. Xavi Coral, Montse Armengou i Xavier Graset són tres periodistes de TV3, ben vistos pel món independentista, sobretot els dos darrers. Antoni Bassas és un altre periodista que ha apostat per l’independentisme obertament i Núria Cadenas, que va ser condemnada a sis anys de presó per pertànyer a Terra Lliure, va ser presidenta del partit Solidaritat Catalana per la Independència.

No apareixen al comunicat de Catalunya Ràdio però s’ha anunciat que han fitxat per la ‘Taula d’anàlisi’ tres independentistes més: Mireia Boya, Joan Tardà i Santi Vila. Boya va ser diputada de la CUP al Parlament, Joan Tardà ha estat quinze anys diputat al Congrés en representació d’ERC i Santi Vila pertanyia al PDeCAT. L’anunci que Vila participarà a les tertúlies d’El matí de Catalunya Ràdio ha provocat agres queixes a les xarxes socials per part dels sectors més intransigents de l’independentisme perquè el consideren un traïdor després que dimitís del govern de la Generalitat el dia abans que Carles Puigdemont decidís no convocar eleccions al Parlament i proclamar la independència de Catalunya. Tampoc els ha agradat la incorporació de Tardà.

A part d’aquests independentistes, per l’estudi d’El matí de Catalunya Ràdio també hi desfilaran Jordi Graupera, promotor del moviment independentista Primàries per Catalunya o Xavier Sala i Martin, l’economista de referència del sector separatista més intransigent. A més, al migdia s’hi afegirà  L’última hora del matí de Catalunya Ràdio, en la qual hi intervindrà Joel Díaz, un dels promotors del ‘puta Espanya’ que tant es va escoltar el darrer curs a TV3. Díaz, que treballava al desaparegut programa APM, li va demanar a l’humorista de TV3 Jair Domínguez si cridaria ‘puta Espanya’ en l’acte en què el programa El búnquer, de Catalunya Ràdio, rebia un premi entregat per RAC105. Cada dia, poc abans de les 8 del matí, Jair Domínguez i Lluís Jutglar (Peyu) van fer la temporada passada una secció a El matí de Catalunya Ràdio. Caldrà veure si Jair Domínguez també s’anima a cridar ‘puta Espanya’ en aquesta secció, com ha fet en diverses ocasions a TV3.

En qualsevol cas, és evident que amb la selecció de tertulians i col·laboradors, Laura Rosel i el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, han optat perquè aquesta nova temporada al programa dels matins es debati molt sobre quin és el camí millor perquè Catalunya aconsegueixi la independència i perquè es parli -molt o poc- d’Espanya, però sempre malament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides