Illa: “Els darrers 10 anys han estat els pitjors dels últims 300 a Catalunya”

El líder del PSC se sent "decebut" els primers 100 dies del Govern i considera que la taula de diàleg "neix coixa"

El líder del PSC, Salvador Illa

Font: @socialistes_cat

El líder del PSC-Units al Parlament, Salvador Illa, ha criticat en una entrevista al Diari de Girona la dècada que els independentistes porten governant a la Generalitat, i ha assegurat que “els darrers deu anys han estat els pitjors dels últims 300 de la història de Catalunya”. A parer seu, s’ha obtingut un “resultat de zero millores per als catalans”.

Illa ha demanat “passar pàgina” perquè l’última dècada ha portat “a un empobriment econòmic, a una pèrdua de prestigi institucional, tant a Espanya com a Europa, i ha deteriorat molt la convivència”, i ha afirmat sentir-se “decebut” amb els primers 100 dies del Govern de Pere Aragonès. En aquest sentit, el socialista ha assenyalat que “no s’han assolit els objectius de combatre la pandèmia i reactivar l’economia”, i que “ni tan sols s’ha acordat amb els agents econòmics i socials quins són els projectes transformadors per a l’economia”.

“Aquest 2021 no tenim pressupostos”, ha lamentat el cap de l’oposició al Parlament, criticant que “estan en vigor els de la prepandèmia, en un moment en què es requereix un ritme de presa de decisions i d’acció de govern per transformar l’economia”. Segons Illa, altres comunitats com les Balears “han fet els deures molt millor que Catalunya en matèria de fons europeus”.

Respecte a la taula de diàleg, el líder del PSC ha expressat que “neix coixa” perquè “hi ha una negativa” al diàleg per part dels partits independentistes, que no volen negociar amb els que pensen que la independència “no és una solució a Catalunya”. “Com és que aquells que diuen abanderar el diàleg no el practiquen?”, s’ha preguntat. Illa ha destacat la voluntat dels socialistes de solucionar el conflicte català i, en aquest sentit, ha recordat l’intent de la seva formació de reformar els delictes de sedició i rebel·lió i la concessió dels indults als líders del procés.

(Visited 225 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari