Botellots i càrregues policials a la festa major de la Seu d’Urgell

L'Ajuntament fa una crida a la responsabilitat i els joves demanen la dimissió del Govern municipal per incompetència

La celebració de les festes de la Seu d’Urgell (Alt Urgell) aquest cap de setmana ha acabat amb corredisses i càrregues policials dels Mossos d’Esquadra contra els joves que feien botellots i els llançaven objectes. Durant la matinada de divendres a dissabte, desenes de joves van enfrontar-se als agents. Els fets van tenir lloc cap a dos quarts d’una de la nit, a la plaça del Carme -situada al centre històric del municipi-, on es van congregar unes 300 persones, entre les quals hi havia molts menors d’edat.

La Guàrdia Urbana va desplaçar-se a la zona, però només disposava de quatre agents i no va poder fer res per dissoldre l’aglomeració, per això van contactar amb la Policia Local i els Mossos, que s’hi van desplaçar immediatament. La presència policial, però, no va dissuadir els concentrats, que van increpar els agents, i el dispositiu es va reforçar amb efectius de l’ARRO, els antiavalots.

Durant les dues hores que va durar l’operatiu per dissoldre el botellot -fins a les 2:20 de la matinada- diversos joves van enfrontar-se als Mossos i van llançar objectes contra ells, unes accions que van ser respostes amb càrregues policials. La nit de divendres a dissabte va acabar amb una desena de persones denunciades pels agents, i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha fet una crida a la responsabilitat.

“Tots tenim ganes de passar-ho bé, però recordeu que estem en pandèmia i cada dia tenim casos de covid-19. Les aglomeracions i no respectar les mesures provoquen contagis. Fem una crida a la responsabilitat i al civisme aquests dies, sobretot a les nits”, ha escrit el consistori a Twitter. Fins ara, però, durant els caps de setmana l’Ajuntament ha consentit botellots a la zona de l’Horta de la Valira.

Tot i les advertències de l’administració, aquesta passada nit han ocorregut fets similars i hi ha hagut enfrontaments entre els antiavalots i els joves fins a les sis de la matinada. En les imatges que ha obtingut LA VALIRA, se senten insults contra la policia així com el soroll de nombroses ampolles de vidre que es trenquen contra el terra al ser llançades als agents. Durant la nit de dissabte a diumenge s’han repetit les corredisses i les càrregues policials i, segons ha informat El Caso, s’ha detingut almenys una persona.

Joves contra el Govern municipal
La festa major de la Seu d’Urgell durarà fins dimarts, i es preveu que aquesta nit es tornin a repetir els aldarulls del cap de setmana. Les activitats s’han hagut d’adaptar a les restriccions sanitàries i a la situació pandèmica, i els principals perjudicats han sigut els joves, que han demanat a través de les xarxes socials la dimissió de l’alcalde, Jordi Fàbrega i Sabaté (JxCat), i de la resta de l’equip de Govern, a qui acusen d’incompetència.

Sou uns incompetents, amb l’incompetent major al capdavant. Et pensaves que el jovent no sortiríem a la festa major? Ens passem tot l’any estudiant, deixa’ns sortit una miqueta home. Per què no ens vas habilitar un espai per nosaltres? Per què ens has obligat a reunir-nos a un espai petit com la plaça del Carmen? Tenint l’espai de les casetes, que és enorme. Per què ens has tirat els Mossos a repartir-nos hòsties? Molts som els fills dels teus votants, recorda-ho”, han compartit a les xarxes, instant Fàbrega a “agafar l’opció fàcil i plegar”.

Els joves han criticat les càrregues policials, i l’organització de l’esquerra independentista Endavant Alt Urgell ha titllat de “totalment desproporcional i sense sentit l’actuació dels Mossos d’Esquadra”. “Sembla que molesta la gent jove al carrer i no el model d’oci basat en l’alcohol i el consumisme que alinea i desmobilitza la protesta social”, ha afegit, instant a l’ajuntament a pronunciar-se al respecte.

 

(Visited 426 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari