Vaga Glovo: Els ‘riders’ aturen el servei dels supermercats

CCOO assegura que el segon dia ha estat un "èxit" i, davant la desatenció de l'empresa, manté les protestes

Piquets davant un supermercat de Glovo (CCOO)

Font: @cjuarespalma

“Èxit” del segon dia de vaga als supermercats de Glovo. Segons ha informat CCOO a través de Twitter, “la vaga ha tingut un seguiment del 100%. L’empresa no ha servit cap encàrrec des dels seus supermercats i ha retirat aquest servei de l’aplicació”. Així doncs, el sindicat dona per complerts “els objectius” del segon dia de protestes.

Durant la segona jornada, els repartidors de Súper Glovo i Glovo Market han mantingut piquets a les entrades dels supermercats, però “l’empresa segueix sense atendre les peticions de negociació de CCOO de Catalunya i de la seva plantilla”, de manera que “segueix en peu la convocatòria del tercer dia de vaga”, ha anunciat el sindicat.

Les principals reivindicacions són la contractació directa dels repartidors per part de l’empresa -que actualment són assalariats d’ETT-, cobrar, almenys, el Salari Mínim Interprofessional, i disposar de sales per esperar les comandes i reposar, accés a lavabos i aigua potable. Mentre no s’arribi a cap acord amb Glovo, els treballadors dels supermercats mantindran la vaga aquest diumenge 29 d’agost i els dies 3, 4, 5, 10, 11 i 12 de setembre.

Durant la primera jornada de protestes, aquest divendres, CCOO va denunciar que l’empresa estava “reclutant” autònoms dels seus altres serveis per substituir els treballadors que estan en vaga, “fet que -segons el comunicat del sindicat- és del tot irregular i il·legal i que pretén rebentar la vaga”. CCOO va sol·licitar la intervenció d’Inspecció de Treball, que va personar-se als locals amb els Mossos d’Esquadra per realitzar la investigació pertinent, i el sindicat va agrair el suport dels treballadors autònoms que van negar-se a substituir el lloc de feina dels seus companys en vaga.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.