El Govern oferirà una “acollida de llarga durada” als refugiats afganesos

Es preveu fer acollides "específiques" segons el perfil de cada refugiat, i que n'arribin més els pròxims mesos

Refugiats afganesos a un avió de l'exèrcit espanyol

Font: @Defensagob

El Govern de la Generalitat està planificant l’acollida dels refugiats afganesos sota la idea que es quedin a Catalunya “tota la vida”, motiu pel qual pretén oferir una “acollida de llarga durada” que permeti la seva integració. La secretària d’Igualtat, Mireia Mata, ha explicat aquest dissabte en una entrevista a RAC1 que l’Executiu català està treballant en col·laboració amb el món local, des de grans ciutats com Barcelona fins a localitats molt més petites, com els micropobles, per assegurar que el destí dels afganesos és el més adient.

La Generalitat, doncs, preveu fer acollides “específiques” segons el perfil de cada refugiat, de manera que, per exemple, els municipis més petits puguin acollir famílies d’àmbits rurals. En aquest sentit, Mata ha assegurat que el Govern treballa en un pla sobre la integració de dones universitàries.

“Volem reforçar el projecte de mentoria. No es tracta només de donar-los aliments, roba o un pis, sinó que entenguin on han arribat, que coneguin els drets que aquí hem adquirit, alguns dels quals no estan reconeguts en el seu país d’origen. Volem fer una revisió amb mirada de gènere de les polítiques d’acollida”, ha assenyalat Mata.

La secretària d’Igualtat ha explicat que, fins ara, han arribat 121 refugiats a Catalunya dels 136 que l’Estat ha derivat, i que s’espera que la resta ho faci durant “els pròxims dies”. D’altra banda, Mata ha admès que es preveu que puguin arribar més refugiats afganesos els pròxims mesos, encara que l’evacuació s’hagi donat per finalitzada: “Sabem que hi ha persones que no han pogut arribar amb aquesta operació d’evacuació i faran tot el possible per arribar. Per tant no estem parlant només d’aquest petitíssim contingent”. I ha pronosticat que “les persones aniran arribant per canals diferents i segur que no seran maneres fàcils, agradables ni sense perill”.

(Visited 176 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari