Ja s’ha començat a posar la vacuna catalana contra el coronavirus

Els primers voluntaris han rebut el fàrmac experimental d'Hipra i de moment no s'han detectat efectes secundaris

Ja s’ha començat a posar la vacuna catalana contra el coronavirus. Els primers voluntaris han rebut aquesta setmana aquest fàrmac experimental que produeix el laboratori Hipra, que té la seu a Amer, la Selva. De moment no s’han detectat efectes secundaris adversos i els assajos duraran un any.

La vacuna catalana experimental està en fase 1, i és la primera feta a l’estat que s’administra en humans. Hi participen 30 voluntaris de 18 a 39 anys, dels 400 que s’hi van presentar. No han d’estar vacunats ni haver passat el virus. A 25 se’ls posa Hipra, i a cinc Pfizer, per comparar. L’objectiu d’aquesta fase és veure efectes secundaris i si es generen anticossos.

L’estudi el fan conjuntament el Clínic de Barcelona i el Trueta de Girona. Aquesta vacuna té dues dosis que es posen en 21 dies de diferència. La tecnologia és de proteïna recombinant i s’ha d’estudiar si es poden aplicar a persones que se’ls ha posat una d’ARN com Pfizer o Moderna.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides