El Govern fitxa per la delegació de Brussel•les a la responsable de desviar diners al Consell per la República

Erika Casajoana, presidenta de CATGlobal, que anava quarta a la llista europea de JxCat encapçalada per Puigdemont, nova delegada adjunta de l’executiu català davant la UE

Gorka Knörr, Erika Casajoana, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, en un acte de JxCat a Brussel·les

Erika Casajoana, presidenta de CATGlobal, l’associació creada per canalitzar diners cap al Consell per la República Catalana i finançar les activitats dels independentistes fugits a l’estranger l’octubre de 2017 després de la proclamació de la independència de Catalunya, és la nova delegada adjunta del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea. El nomenament es va produir el 29 de juliol i l’ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat aquest dilluns 23 d’agost. Casajoana substitueix Ignasi Subirà, fill de l’actual alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC), que ocupava el càrrec des del 8 de maig de l’any passat.

La delegació del Govern davant la Unió Europea la presideix Gorka Knörr des del 29 de juny, quan va substituir Meritxell Serret en el càrrec, després que l’ex-consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca decidís tornar a Espanya malgrat el judici que té pendent davant el Tribunal Suprem per la seva implicació en la declaració d’independència. Fins aleshores, Knörr havia estat delegat de l’executiu català a Madrid. Casajoana va ocupar el quart lloc a la llista de JxCat-Lliures per Europa a les eleccions europees del 26 de maig de 2019 però la candidatura encapçalada per Carles Puigdemont només va aconseguir tres escons. Els tres eurodiputats elegits van ser Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Gorka Knörr ocupava el cinquè lloc de la candidatura.

CATGlobal, l’associació que presideix Erika Casajoana, va ser creada el 13 de març de 2018. En una entrevista a la revista El Temps va explicar la funció d’aquesta associació: “Quan entres al web del Consell per la República et surt que el gestiona CATGlobal. Serveix per donar cobertura i aixopluc jurídic a tot això. CATGlobal rep donacions per als exiliats i per cobrir totes les seves despeses en advocats, per exemple. Tots els exiliats catalans reben les despeses jurídiques -que són monumentals- a través de CATGlobal”. Els administradors d’aquesta societat són Josep Maria Matamala, amic personal de Carles Puigdemont i company de viatge en la seva fugida a Bèlgica, que actualment és senador de JxCat, i l’enginyer industrial Jaume Cabaní, domiciliat professionalment al palau de Waterloo on viu l’ex-president de la Generalitat. La seu de CAT Global no es va fixar, però, al Palau de Waterloo sinó en un co-working al número 40 de la rue Breydel, al centre de Brussel·les.

Erika Casajoana, consultora en comunicació pública, és filla de Jaume Casajoana, un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya, juntament amb Jordi Pujol. Està inscrita com a lobbysta al Parlament europeu i, en l’entrevista esmentada, explica que per qui més ha treballat ha estat per l’Assemblea Nacional Catalana. Assegura que es va afiliar a Convergència Democràtica quan Pujol va confessar que havia amagat diners a l’estranger mentre va ser president de la Generalitat. “Vaig pensar que CDC havia tocat fons com a partit i que llavors era el moment d’entrar-hi”, ha explicat. Quan va entrar a la candidatura europea de Puigdemont pertanyia al PDeCAT, del qual n’era la presidenta a Brussel·les, on viu des de fa 16 anys. Ara continuarà recaptant diners pel Consell per la República Catalana de Carles Puigdemont i representant al govern que presideix Pere Aragonès davant la Unió Europea.

(Visited 643 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari