La nova temporada de ‘Bricoheroes’ costarà 272.700 euros a la CCMA, 25.000 més que l’anterior

El programa torna l’octubre a les xarxes socials pendent de la sanció que l’imposarà el CAC per emetre publicitat prohibida i sense eliminar el gag masclista del seu web

Jair Domínguez, Òscar Camps (Proactiva Open Arms) i Peyu, en un dels capítols de 'Bricoheroes' de la propera temporada

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va firmar el 14 de juliol un contracte amb la productora El Corral de l’Humor perquè realitzi una tercera temporada del programa Bricoheroes per a les seves xarxes socials per un import de 272.699,45 euros. Aquesta quantitat representa 25.565,65 euros més del que va costar la temporada 2020-2021 i 142.703,44 euros més que la 2019-2020. En totes tres ocasions, el compromís de la productora va ser realitzar “20 capítols + peces a les xarxes socials”, com consta a l’Espai del Proveïdor/Client de la CCMA.

Aquesta informació ha aparegut, el dimarts 24 d’agost, en aquest Espai de transparència de la CCMA juntament amb la dels contractes d’altres programes de TV3 i Catalunya Ràdio encarregats a productores privades. No s’hi ha detallat encara, però, el cost de l’altre programa que El Corral de l’Humor fa per la corporació que presideix Núria Llorach, El búnquer, que s’emet de dilluns a divendres de 22 a 23 hores per Catalunya Ràdio. Bricoheroes el presenten Lluís Jutglar (Peyu), propietari d’El Corral de l’Humor, i Jair Domínguez. A El búnquer els acompanya en la presentació Neus Rossell.

Les emissions de Bricoheroes han generat diverses polèmiques. La darrera ha estat l’expedient obert pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) per l’ús de publicitat indeguda i prohibida. El programa, una paròdia dels tradicionals de bricolatge, està concebut per emetre’s a les xarxes socials però el director de TV3, Vicent Sanchis, va decidir passar-lo per antena el juliol i l’agost. Les normes d’emissió de publicitat als programes de televisió són més estrictes que les que s’apliquen als que es pugen només a les xarxes socials.  L’Àrea de Continguts del CAC va analitzar quatre capítols de Bricoheroes emesos els dies 5 i 6 de juliol per TV3 per verificar el compliment de la normativa sobre l’emplaçament de producte i hi va detectar set incidències per “manca d’advertiment” de l’empresa anunciada, dues per “prominència indeguda” i una per “prominència indeguda i incitació directe a la compra”. Aquesta darrera infracció es referia a la publicitat que es feia de l’empresa Parlem, que també es promociona a El búnquer. La sanció que el CAC pot imposar a la CCMA  per la publicitat indeguda i prohibida emesa a Bricoheroes oscil·la entre els 12.001 euros i els 90.000 euros. Vicent Sanchis, i Núria Llorach, van eliminar de la graella d’estiu les reemissions d’aquest programa en rebre la comunicació del CAC de l’obertura de l’expedient.

A la comissió de control de la CCMA al Parlament de Catalunya, els partits de l’oposició han denunciat que Jair Domínguez va cridar ‘puta Espanya’ en un dels seus capítols, que en un altre ell i Peyu van dir que prefereixen una bandera nazi que una d’espanyola o que van cloure la temporada amb un gag masclista. Els dos humoristes han penjat a les seves xarxes socials imatges dels nous programes de Bricoheroes que han enregistrat i han anunciat que es troben ja en fase de post-producció. Se suposa que quan s’emetin, a partir de l’octubre, no cometran les infraccions greus en la inclusió de publicitat que van forçar la seva supressió de la graella d’estiu de TV3.

(Visited 593 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari