El TSJC avala la pròrroga de les restriccions sense el toc de queda

Es mantenen la limitació de 10 persones en reunions, i el 70% d'aforament en actes socials i religiosos

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la pròrroga de les restriccions per lluitar contra la propagació de la covid-19, concretament les limitacions en les reunions socials i en els aforaments. El toc de queda, però, decaurà aquesta mitjanit a tot Catalunya, després que el Govern de la Generalitat hagi considerat que “no té sentit” mantenir-lo només en els 19 municipis que permet el tribunal.

Així doncs, les restriccions que s’han prorrogat set dies, com a mínim, fins al pròxim divendres 3 de setembre, són la limitació de les reunions a un màxim 10 persones -llevat que es tracti de convivents-  i el 70% d’aforament dels actes socials i religiosos, inclosos casaments, cerimònies de culte i funerals, amb un màxim d’entre 1.000 i 3.000 persones. A diferència del toc de queda, el TSJC considera que aquestes mesures “estan degudament justificades” pel context de la pandèmia.

Després que, la setmana passada, el tribunal considerés que el confinament nocturn sol·licitat pel Govern no es corresponia amb criteris sanitaris, sinó d’ordre públic, l’executiu català va tractar de canviar els criteris perquè la mesura s’apliqués novament a grans ciutats com Barcelona. El TSJC, però, va tornar a negar-s’hi argumentant que la policia hauria de poder controlar les interaccions socials sense el toc de queda.

El Govern, que no està d’acord amb la decisió del tribunal, ha decidit renunciar al confinament nocturn i seguir prorrogant la resta de mesures. “No es tracta d’anar fent un pols amb el TSJC”, ha comentat el president Pere Aragonès aquest dimecres, advertint, però, que si les dades epidemiològiques a Catalunya “empitjoressin”, es tornaria a posar sobre la taula l’aplicació del toc de queda.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.