El Govern, favorable a obligar que el personal de residències es vacuni

La decisió però no depèn de la Generalitat, la competència és exclusiva del Ministeri de Sanitat

El coronavirus castiga les residències de gent gran

El Govern de la Generalitat vol que el personal de les residències hagi d’estar vacunat obligatòriament. Així ho ha confirmat la directora general d’Autonomia Personal i la Discapacitat, Montserrat Vilella, en una entrevista a RAC1.

Vilella ha admès que aquesta decisió no depèn de la Generalitat, ja que la competència és del Ministeri de Sanitat, però ha apuntat que el Govern de Catalunya pressionarà perquè la normativa estatal avanci en aquesta direcció: “Des del departament, pensem que seria molt interessant que es pogués portar la proposta de fer la vacunació obligatòria”.

Un dels últims brots que hi ha hagut als centres de gent gran del país és el de la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts, a la Garrotxa, que ja ha provocat set morts. Algunes de les famílies han denunciat que el virus va entrar al centre perquè una treballadora va anar a la feina tot i saber que era positiva.

Vilella també ha destacat que malgrat els brots que s’han detectat les darreres setmanes i el repunt de morts a les residències, les vacunes estan funcionant. Destaca que el virus ha entrat “menys, i amb menys afecció” i que “molts dels residents positius són asimptomàtics”. Per tot plegat, ha defensat que cal continuar augmentant els nivells de vacunació entre residents i personal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides