Mercadona apuja el preu de la llet per aturar la protesta dels ramaders

El sector aplaudeix la decisió, però demanen a la resta de cadenes que segueixin els seus passos

Mercadona apujarà el preu de la llet que ven als seus supermercats per compensar l’increment dels costos de producció. La cadena propietat de Juan Roig augmentarà el preu en els seus lineals uns tres cèntims i no comercialitzarà per sota de 0,60 euros el litre, ha informat la Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA) i han confirmat fonts del sector.

La UPA ha aplaudit la decisió de Mercadona, que posseeix aproximadament el 30% de la quota de mercat lacti d’Espanya, d’apujar el preu de la llet, segons ha informat l’organització agrària en un comunicat.

L’organització agrària ha assenyalat que perquè Espanya no perdi definitivament les moltes explotacions làcties que agonitzen, aquesta pujada ha de ser seguida per la resta de les grans superfícies comercials i la indústria làctia.

D’altra banda, la indústria ha de traslladar la pujada anunciada als productors de la llet. En aquest sentit, per UPA és “intolerable” que algunes indústries segueixin trencant la Llei de la cadena alimentària, de manera que demana al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació que vetlli pel seu compliment i “apliqui mà dura” als incomplidors a través de l’AICA.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides