El PSC reclama a la CCMA quant han costat i com s’han pagat els programes de productores privades

‘Està passant’, ‘FAQS’, ‘Més 324’, ‘Polònia’ o ‘El búnquer’ han renovat els seus contractes amb TV3 i Catalunya Ràdio però no s’ha fet públic l’import de la propera temporada

Programes 'Està passant', 'FAQS', 'Bricoheroes', 'El búnquer', 'Polònia' i 'Més 324', de TV3 i Catalunya Ràdio

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha firmat cada any, el mes de juliol  els contractes per la realització dels programes de TV3 i Catalunya Ràdio encarregats a productores externes. Aquest mes de juliol, però, es va escolar sense que aquests contractes apareguessin al portal de la transparència de la CCMA. Des de les emissores públiques de la Generalitat s’ha filtrat que programes com Està passant, Bricoheroes, FAQS, Polònia, Més 324 o El búnquer han renovat els seus contractes. Els responsables d’alguns d’aquests programes ja han anunciat a través de les xarxes socials que no només els han renovat el contracte sinó que, en el cas de Bricoheroes, ja han enregistrat els nous capítols i n’han distribuït algunes imatges. Amb data del 23 d’agost, l’Espai del Proveïdor i Client de la CCMA només havia informat del cost d’un d’aquests programes. La tercera temporada de Bricoheroes costarà 272.699,45 euros, uns 25.000 euros més que l’anterior.

La diputada socialista Beatriz Silva ha plantejat dues preguntes per conèixer el cost dels programes fets per produccions externes. El 19 de juliol va entrar al Parlament una pregunta per escrit en la que recordava que “els responsables del govern de la Generalitat i de la CCMA han reconegut en seu parlamentària que la CCMA ha rebut diverses aportacions de recursos extraordinaris l’any 2020, alguns dels quals eren provinents dels recursos extraordinaris que va rebre del govern d’Espanya per fer front a l’emergència provocada per la Covid-19. S’ha anunciat que es necessitaran set milions d’euros addicionals l’any 2021 per fer front a les despeses dels mitjans públics de comunicació”  i demanava “quin és el nombre d’aportacions extraordinàries rebudes per la CCMA durant l’any 2020 i quin ha sigut el destí de cadascuna d’elles”. Aclaria, a més que, vol saber “el detall de totes les aportacions extraordinàries rebudes per la CCMA l’any 2020 i el destí de cada partida producció per producció”.

El mateix dia, aquesta diputada va demanar “còpia de les despeses en producció externa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals dels anys 2020 i 2021”. I una setmana després va sol·licitar una còpia del contracte entre la CCMA i la productora El Corral de l’Humor per la realització del programa Bricoheroes. El Consell de l’Audiovisual té pendent decidir quina sanció posa a Bricoheroes per la inclusió de publicitat indeguda i prohibida, motiu pel qual el programa va ser retirat de la programació d’estiu. La sanció pot anar de 12.001 euros a          90.000 euros. L’altre programa que produeix El Corral de l’Humor per la CCMA és El búnquer, que emet Catalunya Ràdio. El contracte per fer-lo porta data del 4 d’agost de 2020 i va suposar una despesa de 139.978 euros.

El contracte de la CCMA per produir el programa FAQS, realitzat per Mediapro-El Terrat de Gestiones, per la temporada 2020-2021 es va signar l’1 de juliol de 2020. L’encàrrec es va fer per 1.494.869,18 euros. Pel que fa a Està passant el produeix Minoria Absoluta. El contracte de la temporada passada du data del 22 de juliol i va tenir un cost de 1.649.163,58 euros. Polònia també el produeix Minoria Absoluta. El curs passat, el director de TV3, Vicent Sanchis, va afirmar que dubtava de si el podria continuar finançant per la crisi econòmica que pateix la televisió pública però al final el va comprar un any més. El contracte, però, no es va signar fins el 16 de setembre. El seu cost: 3.117.426,59 euros.

Pel que fa al Més324, la producció corre a càrrec de TV3 però el director-presentador del programa, Xavier Graset, té un contracte extern. El del curs passat el va signar el 15 de juliol de 2020 i li va suposar uns ingressos de 107.000 euros.

El cost de totes aquestes produccions la temporada 2021-2022, llevat el de Bricoheroes, es manté en secret a pocs dies que s’estrenin. El PSC vol saber-lo ja de la mateixa manera que seria bo conèixer també com es reparteixen aquests diners entre els presentadors i col·laboradors dels diferents programes.

(Visited 386 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari