Competència destapa pujades de llum ocultes d’un 30% als clients

La Comissió de Mercats i la Competència demana que es retornin els diners i es regularitzin els contractes

Llum
Llum

La Comissió de Mercats i la Competència investiga si les elèctriques han cobrat de més als usuaris des de l’entrada en vigor de la nova tarifa de la llum, l’1 de juny.

En un comunicat, Competència alerta que en alguns casos s’han trobat increments de fins al 30%. Per això, aquest organisme ha demanat que es retornin els diners de més que els clients han pagat i que es regularitzin els contractes.

Competència ha detectat aquestes irregularitats durant un estudi per saber si les comercialitzadores s’estaven adaptant als nous canvis normatius i ha detectat que, malgrat que la majoria ho han fet bé, en alguns casos no han informat del canvi de manera transparent i comprensible per a l’usuari.

D’altra banda, l’associació de consumidors Facua demana a la Comissió de Mercats i la Competència que digui els noms de les empreses que han arribat a cobrar de manera il·legal als seus usuaris fins a un 30% de més a la factura de la llum. Des de Facua, reclamen que no s’encobreixi aquestes empreses.

Tot plegat, mentre el preu de l’energia continua marcant xifres rècord. Aquest dijous continuarà pujant: el consum del megawatt/hora es pagarà de mitjana al llarg del dia a 122,76 euros. Són més de cinc euros més que el preu màxim que s’havia arribat a pagar fins ara: el divendres 13 d’agost.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides