Què passa al santuari de Santa Maria de Queralt?

Que les campanes han deixat de repicar aquest estiu. El mecanisme que les fa funcionar s’ha deteriorat amb el pas del temps i les inclemències climatològiques que l’han afectat els darrers temps. Perquè tornin a sonar s’ha posat en marxa la campanya “Que repiquin les campanes”, que calcula que les reparacions que calen costaran 8.385,30 euros. Per recaptar-los s’ha obert un compte corrent bancari i s’anima els ciutadans a fer aportacions a les caixetes que hi ha al santuari. La reparació i modernització de tota la instal·lació inclou un nou rellotge patró programador i central de comandament, una antena de radiofreqüència, nous motors, reforç dels jous i estructures mecàniques de les campanes i adequació i substitució de part de la instal·lació elèctrica.

No és l’únic problema que pateix el santuari. La font del Perdigall, que l’abasteix d’aigua, s’ha assecat i s’han hagut de tancar els lavabos. A més, l’ascensor que hi puja està fora de servei per tasques de revisió i manteniment. La tradició diu que la verge de Santa Maria de Queralt guareix tots els mals i concedeix la pluja a qui la demana.

El dia 8 de setembre se celebra la Gala de Queralt, coincidint amb la festa local de Berga, i es pretén que el santuari i les seves campanes funcionin a ple rendiment aquell dia. Falten només 14 dies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides