El TSJC rebutja la petició del Govern d’ampliar el toc de queda

Considera que la policia ha de poder controlar les mesures de distància social i mascareta sense el toc de queda

Aglomeracions al carrer

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la darrera proposta que el Govern de la Generalitat va presentar per ampliar el toc de queda, de manera que es mantindrà la seva aplicació en només 19 municipis catalans. El tribunal tomba així la petició del Govern d’aplicar el confinament nocturn en 62 municipis perquè, segons considera, la proposta és “innecessària i desproporcionada”.

La Generalitat va sol·licitar divendres passat aplicar el toc de queda entre la 1 i les 6 del matí als municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada superior a 125, i també en els de 5.000 habitants amb una incidència de 250 casos, però el TSJC s’ha negat. Segons argumenta en la resolució, “de les pròpies dades de l’Administració sol·licitant es desprèn que part dels municipis de més de 20.000 habitants per als quals s’interessa el toc de queda no arriben a l’índex IA7> 125 en la data de la sol·licitud, de manera que segons les seves pròpies premisses resultaria encara més innecessari i desproporcionat el toc de queda que sol·licita per a aquests municipis”.

Sobre les interaccions socials que s’han produït el cap de setmana, el tribunal ha considerat que la policia ha de poder controlar-les sense el toc de queda: “L’acreditada possibilitat de control de tota mena d’interaccions socials en horari diürn per la policia justifica que no resulta indispensable la restricció als drets fonamentals que implica el toc de queda perquè es pugui fer en l’horari que hauria de comprendre la prohibició de circulació i deambulació per les vies públiques”.

Així doncs, el TSJC conclou que “per aconseguir fer respectar les mesures de distància social i ús de mascareta, l’Administració disposa de mitjans igualment efectius i menys lesius als drets fonamentals i llibertats públiques“. El president del Govern, Pere Aragonès, ha lamentat la decisió del tribunal perquè considera que el toc de queda “continua sent necessari a Catalunya”, i ha insistit que “no és una qüestió d’ordre públic, és una qüestió sanitària”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.