El bisbe de Solsona, Xavier Novell, renuncia per raons personals

Qui va ser el bisbe més jove de l'Estat no ha revelat els motius concrets de la dimissió

L'exbisbe de Solsona, Xavier Novell

El fins ara bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha renunciat al seu càrrec “per raons estrictament personals”, segons ha fet públic en un comunicat la diòcesi de Solsona. Com diu l’escrit, Novell “ha pres la decisió després d’un període de reflexió, de discerniment i de pregària”.

El bisbe ha presentat la dimissió al·legant el punt 401.2 del Codi de Dret Canònic, el qual fa referència a motius de salut o a altres causes greus, però, de moment, no han transcendit més detalls al respecte. Novell no ha explicat els motius directament i es desconeix què farà a partir d’ara.

La Santa Seu ha acceptat la renúncia, i el Papa Francesc ha nomenat el bisbe de Vic, Romà Casanova, com a administrador apostòlic de Solsona durant la seva vacant. El comunicat fa referència al “moment difícil” que viu la diòcesi a causa de la dimissió de Novell, i assenyala que “eleva les seves oracions pel Sant Pare, per Mons. Novell i per l’administrador apostòlic”.

Xavier Novell va ser nomenat bisbe de Solsona el novembre del 2010 i, amb 41 anys, va convertir-se en el bisbe més jove de tot l’Estat. Ferm en les seves conviccions polítiques, va votar l’1 d’octubre del 2017 i va manifestar en una carta la seva defensa al dret a l’autodeterminació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides