Col·lectius de jutges demanen una llei de pandèmies per posar ordre

Indiquen que els criteris judicials per resoldre sobre mesures són diferents als polítics que es basen més en la prevenció

TSJC
TSJC

Les associacions de jutges recriminen a l’executiu espanyol i als partits amb representació al Congrés dels Diputats que des del març de 2020 no s’hagi redactat ni aprovat una llei especifica de pandèmies. Apunten que aquesta legislació hauria evitat la situació d’ambigüitat entre les decisions dels tribunals superiors de justícia contraris a les mesures impulsades per les comunitats autònomes.

Després de l’enèsima decisió de la justícia, aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acordava mantenir la decisió d’aplicar el toc de queda només en 19 municipis catalans en contra de la petició de la Generalitat. Des de l’Associació Judicial Francisco de Vitòria (AJFV), indiquen que l’Executiu de Pedro Sánchez està traslladant la responsabilitat d’una decisió política a l’àmbit judicial.

Recorden que els magistrats que estan entrant a validar o a vetar decisions relatives a mesures d’índole sanitàries per a combatre la pandèmia, com l’obligatorietat o no del conegut com a ‘passaport covid’ per a determinades activitats, valoren i decideixen no per conveniència de la mesura sinó atesa la legalitat d’aquesta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides