La Generalitat pagarà 1.270.500 euros a Iniciatives Events pel muntatge dels actes d’Aragonès

Antoni Fusté i Roc Aguilera, responsables de l’empresa, estan imputats en la investigació pel finançament irregular del moviment independentista

Pere Aragonès, el dia de la seva presa de possessió com a president de la Generalitat

Iniciatives Events SL, empresa investigada en el sumari del cas Volhov per la seva relació amb el finançament irregular del moviment independentista, rebrà fins a 1.270.500 euros per “la realització del servei de realització tècnica dels actes i esdeveniments institucionals del President de la Generalitat al Palau de la Generalitat i a la resta d’espais on es portin a terme”. El Departament de Presidència va adjudicar aquest contracte a Iniciatives Events el 24 de febrer, deu dies després de les eleccions al Parlament que han portat Pere Aragonès a presidir la Generalitat, i es va formalitzar el 19 de març.

El contracte el van signar Meritxell Masó, aleshores secretària general del Departament de la Presidència que dirigia Meritxell Budó, i Antoni Fusté, en representació d’Iniciatives Events SL. L’import màxim està valorat en 350.000 euros (423.500 euros amb l’IVA inclòs) i té validesa fins el 31 de desembre d’aquest any. Es podrà prorrogar dos cops, fins el 31 de desembre de 2023. Per tant, Iniciatives Events ingressarà gràcies a aquest contracte un màxim de 1.270.500 euros. Al contracte s’especifica que aquest import “s’exhaurirà o no en funció dels actes i esdeveniments realitzats” i que”en qualsevol cas, no es garanteix cap volum mínim de despesa”. Caldrà fer un seguiment, doncs, de quants actes de Pere Aragonès organitza Iniciatives Events SL i quant costa cadascun.

Iniciatives Events SL va tenir un paper destacat en la infraestructura del referèndum de l’1-O i ha estat contractada reiteradament per ERC, l’ANC i Òmnium Cultural i institucions governades per PDECat i JxCat. La seva especialitat són els muntatges escènics (escenaris, sonorització, multimèdia…). El 29 de febrer de 2020, va fer el muntatge del míting de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Perpinyà, i el 9 d’octubre va organitzar una performance de l’ANC, on es va cremar una gran imatge del rei Felip VI. Una de les claus de l’èxit empresarial d’Iniciatives Events SL és la “generositat” de Antoni Fusté amb les persones que contracten els seus serveis o afavoreixen els seus negocis. Així queda palès en el sumari del cas Volhov, gràcies a l’enregistrament de converses telefòniques i a les investigacions realitzades per la Guàrdia Civil, que constaten que dos cotxes que utilizava Xavier Vendrell –exsecretari d’Organització d’ERC i estretament connectat amb els negocis de Toni Fusté i el seu soci– es pagaven des d’Iniciatives Events SL. També hi ha indicis que alguns alts càrrecs de la Generalitat, com l’exdirector de Comunicació del Govern, Jordi Cuminal, rebien regularment un pagament en diners B per afavorir els interessos d’aquesta empresa.

Els seguiments realitzats per la Guàrdia Civil van detectar que Roc Aguilera, la mà dreta d’Antoni Fusté, feia sovintejats viatges a Andorra, utilitzant vehicles llançadora que l’avisaven de possibles controls policials. La sospita és que els socis d’Iniciatives Events SL tenen un important botí amagat en algun banc andorrà i que fan servir els diners en negre que hi tenen per pagar una trama de suborns que després els reporten suculents contractes per a la seva empresa. Així es desprèn d’una de les converses enregistrades, en la qual Roc Aguilera fa referència a portar d’Andorra “allò que hi ha envasat al buit”. La Guàrdia Civil ja ha realitzat, en dues ocasions, escorcolls a les instal·lacions d’aquesta empresa i s’ha emportat molta documentació. Aguilera i Fusté estan imputats en la investigació d’aquesta causa.

El concurs per muntar els actes del president de la Generalitat el va guanyar Iniciatives Events SL per davant de tres altres empreses: Mediaproduccion SLU, Art Prat i SL i Arcoiris Lighting Systems SA. Al portal de Contractació Pública de la Generalitat hi consta el contracte amb Iniciatives Events però no els criteris pels quals se la va triar per davant de les seves competidores. El 9 d’abril, l’Agència Catalana de la Competència (ACCO) va obrir un expedient a Iniciatives Events SL i Arcoiris Lighting Systems SA per presumptes pràctiques contràries a la competència perquè “haurien coordinat les seves actuacions en la presentació d’ofertes en licitacions públiques i en les condicions comercials ofertes a clients privats”.

(Visited 771 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari