El 112, en vaga indefinida

El telèfon d'emergències, amb el 85% de serveis mínims, reclama que la Generalitat l'absorbeixi

Els treballadors del servei telefònic d’emergències 112 estan en vaga indefinida des de la mitjanit de divendres a dissabte per reclamar que la Generalitat absorbeixi aquest servei i que hi hagi un conveni propi i més operadors fixos tot l’any. La protesta afecta uns 230 empleats dels centres de Reus i la Zona Franca de Barcelona, que gestionen l’atenció telefònica del 112 de tot Catalunya. La vaga continuarà fins que Interior plantegi millores.

El Departament de Treball ha establert uns serveis mínims del 85% perquè és una feina prioritària dels serveis d’emergència. Aquests mínims tan alts demostren, segons els treballadors, la responsabilitat de la tasca que fan, com diu el portaveu de la CGT al comitè d’empresa, Miquel Vendrell: “Estem en les mateixes condicions que altres persones que tenen menys responsabilitats i nosaltres tenim vida a les nostres mans.” Vendrell també ha posat de manifest que estan “sotmesos a les obligacions que comporta treballar en un servei essencial, com pràcticament no tenir dret a vaga”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides