Aglomeracions a Catalunya en un divendres sense el toc de queda

A llocs com Gràcia i Sitges la policia ha intentat, sense èxit, evitar aglomeracions de gent sense mascareta

Aquesta nit de divendres a dissabte, la segona sense toc de queda, s’han tornat a viure a diversos punts de Catalunya aglomeracions als carrers fins ben entrada la matinada. A Barcelona ha coincidit amb el final de les festes de Gràcia, i a llocs com Sitges, al Garraf, molta gent jove, del poble i també turistes, ha omplert el passeig i els espigons del centre. La policia ha intentat, sense èxit, evitar aglomeracions de gent sense mascareta ni distància de seguretat

A Gràcia, tot i que les comissions de festa van anunciar que no allargarien els horaris dels concerts, centenars de persones s’han quedat a les places fent botellots, sense utilitzar la mascareta i sense respectar la distància de seguretat. Les majors aglomeracions s’han produït als carrers adjacents a les principals places del barri on se celebraven els concerts. Les places estaven acordonades i vigilades per la Guàrdia Urbana i personal de seguretat, i només es permetia l’accés a veïns i personal de neteja. A partir de dos quarts de dues, els controls s’han aixecat i l’accés a les places ha quedat obert.

La d’aquest divendres ha estat la segona nit sense toc de queda a Barcelona, una mesura que aviat podria tornar a la capital catalana. Després que el dijous passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) autoritzés mantenir el toc de queda a només 19 municipis catalans, el Govern ha demanat ampliar-lo als municipis de més de 20.000 habitants amb més de 125 casos per 100.000 habitants. Això afectaria un total de 62 municipis catalans, entre els quals hi ha Barcelona i les altres grans ciutats del país.

La mesura entraria en vigor un cop l’aprovi el TSJC, que ja ha anunciat que no decidirà fins dilluns si dona llum verda al nou toc de queda. Això implica que, almenys durant aquest cap de setmana, la restricció de la mobilitat entre la una i les sis de la matinada només estarà vigent als 19 municipis amb més incidència.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari