La Generalitat canvia el criteri per aplicar el toc de queda en més municipis

Si el TSJC ho validés, la mesura afectaria un total de 62 localitats en comptes de les 19 actuals

La platja de Barcelona
La platja de Barcelona

El Govern de la Generalitat ha canviat el criteri per aplicar el toc de queda nocturn després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) només aprovés mantenir-lo en 19 dels 148 municipis que sol·licitava l’Executiu. Segons ha explicat el Govern en un comunicat aquest divendres, pretén que la mesura s’apliqui a les localitats de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada de 125 casos per cada 100.000. En el cas dels municipis de 5.000 habitants, s’aplicaria quan hi hagués una incidència de 250 casos per cada 100.000.

“La mesura proposada és necessària i es considera proporcionada amb l’objectiu de control de la cinquena onada pandèmica, ja que s’estableix amb un criteri selectiu a municipis de més de 20.000 habitants en una situació epidemiològica reconeguda per les autoritats sanitàries com de molt alt risc”, assenyala el comunicat.

La decisió es basa, com indica el Govern, en “un informe de l’Agència de Salut Pública que incideix en què és necessari i està justificat, com a mesura de salut pública, amb l’objectiu de disminuir la circulació i transmissió del virus i el nombre de casos i les hospitalitzacions”. El canvi de criteri, que permetria que la mesura s’apliqués en 62 municipis, està a l’espera que el TSJC el validi, i només entrarà en vigor quan ho faci. Segons el comunicat emès pel tribunal, la deliberació es durà a terme el dilluns, de manera que aquest cap de setmana les grans ciutats com Barcelona seguiran sense toc de queda.

Durant la nit de dijous a divendres, la primera sense confinament nocturn a la capital catalana, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han desallotjat 4.100 persones a Barcelona. D’aquestes, 2.100 es trobaven a les platges -principalment a Sant Miquel i a Somorrostro- i les altres 2.000 al barri de Gràcia, on se celebra la festa major.

La policia, però, no ha posat cap sanció perquè, segons ha explicat a RAC1 el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, el dispositiu és “per combatre la saturació dels espais, no per sancionar, sinó per buidar els excessos de concentració de persones”.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari