La CUP aposta per un referèndum unilateral quan acabi la taula de diàleg

Laia Estrada titlla la taula de "monòleg" i assegura que no "rentaran la cara al Govern espanyol"

La diputada de la CUP, Laia Estrada
La diputada de la CUP, Laia Estrada

La diputada de la CUP al Parlament Laia Estrada ha defensat -en una entrevista amb Europa Press- la celebració d’un referèndum unilateral quan “ERC doni per liquidada la taula de diàleg”, un fet que espera que es produeixi abans dels dos anys que l’Executiu català ha marcat. Estrada considera que reivindicar un nou referèndum “no és deslegitimar l’1-O”, i ha instat a la creació d’organismes i sectors estratègics per a que, quan es liquidi la taula, “ja es tingui la feina feta i no es parteixi des de zero”.

“No passem el temps de la taula de diàleg de braços plegats, sinó materialitzant aquesta confrontació. El nou embat ha de començar ja, amb aquest xoc de legitimitats”, ha remarcat. La diputada cupaire ha titllat de “monòleg” la taula de diàleg entre la Generalitat i l’Estat, perquè considera que no és possible amb l’Executiu espanyol, i ha remarcat que la CUP no hi participarà, ja que ho veuen com una pèrdua de temps.

Per a nosaltres no té sentit rentar-li la cara al Govern espanyol, en el sentit de projectar-los com a dialogants quan no ho estan fent”, ha assegurat, i ha reivindicat que en la taula s’hauria de parlar d’amnistia i d’autodeterminació. “Si es volen reunir cada 2 o 3 mesos endavant -ha comentat sobre les declaracions d’aquest dimecres del president Pere Aragonès-. El problema no és aquest, és que en aquesta taula no es parla del que s’ha de parlar“.

Estrada espera que, en el termini de dos anys que s’ha fixat el Govern català, s’hagi “tret una mica d’aquesta taula”, però considera que li falta credibilitat i espera que es liquidi abans d’aquest període.

(Visited 232 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari