‘El búnquer’ de Catalunya Ràdio inclou publicitat com la que el CAC considera indeguda a ‘Bricoheroes’

Als seus vídeos, distribuïts per les xarxes de la CCMA, es fa promoció d’empreses com Parlem, Conserves Ferrer o Devir, patrocinadora d’una secció de Jair Domíguez i Peyu al matinal de Laura Rosel

Programa 'El búnquer' del 12 de gener amb publicitat de l'empresa Parlem

El programa El búnquer, que emet Catalunya Ràdio de dilluns a divendres de 22 a 23 hores, podria incloure publicitat indeguda o prohibida, infraccions que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) considera que ha comès Bricoheroes a TV3. La productora El Corral de l’Humor produeix tots dos programes. L’Àrea de Continguts del CAC va analitzar quatre edicions de Bricoheroes emeses els dies 5 i 6 de juliol per TV3 per verificar el compliment de la normativa sobre l’emplaçament de producte i hi va detectar set incidències per “manca d’advertiment” de l’empresa anunciada, dues per “prominència indeguda” i una per “prominència indeguda i incitació directe a la compra”. Aquesta darrera infracció es referia a la publicitat que es feia de l’empresa Parlem, que també es promociona a El búnquer.

Les reemissions d’El búnquer s’han inclòs en la programació d’estiu de Catalunya Ràdio, de dilluns a divendres, de 22 a 23 hores i de 02:00 a 03:00 hores. Tot i ser un programa de ràdio, s’enregistra en vídeo i es penja també al portal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). En alguns d’aquests programes, els presentadors han animat els qui l’escolten a la ràdio o el veuen als vídeos del web a donar-se d’alta en aquesta companyia de telecomunicacions. A més, a molts dels programes emesos entre novembre de 2020 i gener de 2021 s’hi veia un gran cartell amb el logotip de Parlem. A partir del 14 de gener de 2021 aquest cartell ja no va aparèixer més, potser perquè algú els va advertir de la possible irregularitat que això representava.

El búnquer el presenten Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez, els dos protagonistes de Bricoheroes, juntament amb Neus Rossell. Rossell, que és professora de música, fa una secció dins el programa que consisteix en regalar productes a qui encerti una peça de la qual n’interpreta unes notes al piano. Els productes que es regalen són pots amb aliments de Conserves Ferrer i també videojocs de Devir. Els pots de Conserves Ferrer estan presents durant tot el programa a la paret del fons de l’espai on s’enregistra El búnquer, mentre que Devir és l’empresa que patrocina la secció que Domínguez i Peyu fan diàriament a El matí de Catalunya Ràdio, programa que presenta Laura Rosel. Si el CAC creu necessari expedientar a la CCMA per l’emissió de publicitat de El búnquer a Núria Llorach no li quedarà l’opció d’intentar evitar la sanció retirant el programa perquè haurà estat en antena durant tot l’estiu.

La sanció que el CAC pot imposar a la CCMA  per la publicitat indeguda i prohibida emesa a Bricoheroes oscil·la entre els 12.001 euros i els 90.000 euros. El director de TV3, Vicent Sanchis, i la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, van eliminar de la graella d’estiu les reemissions d’aquest programa en rebre la comunicació del CAC de l’obertura de l’expedient. El CAC està de vacances i si analitza el contingut publicitari d’El búnquer ho farà el setembre. Mentre, els nous capítols de Bricoheroes estan ja en fase de post-producció i se suposa que no cometran les infraccions que van dur a la seva eliminació de la graella el juliol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides