Abertis acomiada 340 treballadors per la fi dels peatges a Catalunya

Els afectats són empleats de l'AP-7, l'AP-2, la C-31, la C-32 i la C-33 vinculats a peatges i serveis centrals

Peatges a les carreteres catalanes

Les concessionàries Acesa, Autopistes Espanya i Invicat, del grup Abertis, i els sindicats han signat l’acord final per acomiadar 340 treballadors davant la fi de les concessions d’autopistes a Catalunya el pròxim 31 d’agost. Segons ha informat aquest divendres Autopistes, les concessionàries i representants de CCOO, UGT, USO, CGT i PITA van signar ahir l’acord final dels expedients de regulació d’ocupació (ERO), després d’haver estat aprovat per la majoria dels treballadors afectats en consulta realitzada pels sindicats.

Les condicions de l’acomiadament inclouen 45 dies per any treballat; una indemnització mínima de 45.000 euros per al personal amb menor indemnització; i una compensació lineal de 7.500 euros per als empleats amb una antiguitat mínima de 12 anys.

A més, hi haurà un pla de recol·locació externa per a tots els treballadors afectats per l’ERO amb atenció personalitzada, assegurança mèdica per un any a càrrec de l’empresa, dret preferent de contractació en el supòsit de necessitat de personal per les empreses concessionàries fins a 2024 i conveni especial de cotització per a majors de 55 anys.

Segons CCOO, els acomiadaments afectaran 264 persones d’Acesa, 6 d’Autopistes Espanya i 70 d’Invicat. L’ERO afectarà treballadors de les autopistes AP-7 (la Jonquera-Salou), AP-2 (Saragossa-Mediterrani), C-31, C-32 i C-33 (Montgat-Palafolls) vinculats principalment a peatges i a serveis centrals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides