Umtiti, protegit pel lobby Piqué-Laporta

A efectes pràctics, el defensa català actua com el seu agent per solucionar el seu futur sense danys col·laterals

Gerard Piqué (@3gerardpique)
Gerard Piqué (@3gerardpique)

La immediata ascensió de Gerard Piqué a la ‘capitania’ de facto, després del sobtat i cada vegada més traïdorenc i premeditat comiat de Leo Messi, a més de cridar l’atenció, esvaeix els dubtes i confirma les enraonies d’aquest ‘compadreo’ del central amb Joan Laporta, amb qui s’ha vist repetidament. A ambdós se’ls s’hi atribueix més d’un moviment dins del vestuari que no ha passat del tot pel consens ni el coneixement dels capitans.

Que, al final, fos Gerard Piqué qui va fer uns jocs malabars amb el seu contracte perquè Memphis Depay pogués debutar el diumenge passat confirma que va per lliure, i reforça aquesta sensació que Piqué tracta d’aprendre del ‘millor’ per ser en el futur un president que, com Joan Gamper, ho hagi estat tot també sobre el terreny de joc. Al costat de Laporta, com es pot començar a albirar, ja destaca com un alumne avantatjat.

Sense que se sàpiga, de moment -tot s’acabarà sabent-, si va intervenir en la tràgica orquestració del gran engany del president a Leo Messi, el que sí que és segur és que el futur de Samuel Umtiti, el defensa francès, depèn de la negociació directa entre Piqué i el mateix Laporta.

A efectes pràctics, una de les societats de Piqué, participada pel seu entorn empresarial de Kosmos, és la responsable de la representació del jugador francès via Arturo Canales, que ja és més que un agent d’en Gerard. Dit d’una altra manera, Piqué està en disposició i té arguments, com sembla ser, per a negociar i influir en la decisió final i pròxima sobre el futur d’Umtiti. Per aquest motiu, que poc té a veure amb l’esportiu i sí amb la rebotiga del que tenen entre mans Piqué i Laporta, gens dolent li pot ocórrer mentre continuï sent un protegit d’aquest nou lobby.

El perill radica en el fet que l’entrenador pugui acabar sentint-se la víctima d’una espècie de conspiració no tant contra Ronald Koeman com a favor de determinats interessos del jugador i dels seus interessos comuns amb el president. Exagerat? Un columnista de reputació i credibilitat com Xavier Salvador, de Crònica Global, donava pistes o, més ben dit, retratava Gerard Piqué aquesta setmana en un article en el qual valorava el gest d’aparentar rebaixar-se el sou enguany i les seves actuacions en un passat no tan llunyà.

“Res a retreure a un jugador -ha escrit- que es procura una carrera per al dia en el qual córrer darrere de la pilota sigui difícil, però sí la forma com això es duu a terme, jugant amb el sentimentalisme blaugrana, capaç de transigir amb tota mena de personatges de castes i menes diverses. Sense anar més lluny, s’explica la sorpresa de l’anterior junta directiva quan el maig de 2020 el defensa va cridar a l’expresident del club en assabentar-se que el Barça buscava socis disposats a quedar-se amb el 49% del projecte Barça Corporate (acadèmies de futbol, innovació i digitalització, botigues per tot el planeta…). Piqué no volia una altra cosa que ser l’empresa triada per assumir aquesta participació en el projecte a través de Kosmos, la seva companyia”.

I segueix: “Quan Barto (Josep Maria Bartomeu) li va dir que això infringia el codi ètic del club, que ni directius, ni jugadors, ni persones vinculades a l’entitat podien fer negocis amb aquesta, el filantrop Gerard Piqué insistia i insistia buscant un tracte de favor. La negativa de l’anterior junta directiva va ser taxativa i el cabreig del futbolista, majúscul. Al final, en les rondes d’exposició de la iniciativa va aconseguir colar al seu representant Arturo Canales -que també treballa per a Xavi Hernández- i Goldman Sachs li va explicar de què anava la cosa. Barto i els seus van deixar quatre ofertes preparades que Laporta no ha posat en marxa i entre les quals no figurava Kosmos. Imaginin si al final en comptes dels grans grups i fons interessats pel projecte l’assumpte acabés en mans del generós esportista…”.

Inequívoca i significativa revelació periodística sobre com se les gasta Piqué ara que el vestuari se li queda petit i els seus dies de futbolista s’acaben. No és d’estranyar, doncs, que en la seva estrena del seu propi canal de televisió Gerard Piqué tornés a carregar contra Bartomeu amb la mateixa cantarella: “Amb Bartomeu ens sentíem enganyats”, va dir. Pensa el mateix Leo Messi sobre la paraula i la serietat de Joan Laporta? Parlava el Piqué soci del Barça, o el Piqué al qual se li havia escapat un possible negoci a costa el club?

És clar que amb Josep Maria Bartomeu, en aplicació del codi ètic, no hi havia espai per a l’amiguisme i el tripijoc. Gerard Piqué, com a soci i barcelonista, hauria d’haver aplaudit i après la lliçó. Per contra, sembla que amb Laporta sí que s’entendrà de pressa. A ell no li costa canviar el codi ètic si això suposa un problema perquè els seus familiars puguin viure del club. Kosmos ja té les portes obertes del Barça i Piqué, barra lliure.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides