‘Està passant’ fitxa un col•laborador que creu que “mai no es diu prou ‘puta Espanya’ a la televisió i la ràdio”

“El 'puta-espanyisme' és més transversal que l’independentisme. Si aquest és el nostre mínim comú múltiple, diguem-ho a tot arreu”, afirma Marc Sarrats

El programa Està passant, realitzat per la productora Minoria Absoluta i que emet TV3 des del setembre de 2017, comptarà la temporada que ve amb un nou col·laborador. Es tracta de Marc Sarrats. Ho ha anunciat ell mateix en una entrevista que va publicar el portal digital Vilaweb el passat dia 13 d’agost. L’entrevistador, Oriol Bäbler, afirma que “Ciutadans s’ha queixat al Parlament que es diu massa ‘puta Espanya’ a la televisió i a la ràdio”. I li pregunta si  es diu prou ‘puta Espanya’. El nou col·laborador d’Està passant contesta: “Crec que mai no es diu prou. Penso que hauria de ser una cosa generalitzada. S’hauria de dir més que “visca Catalunya”, perquè “visca Catalunya” és mentida”.

Marc Sarrats continua amb la seva reflexió dient que “el puta-espanyisme és més transversal que l’independentisme o qualsevol altra forma de nacionalisme. Si aquest és el nostre mínim comú múltiple, diguem-ho a tot arreu”. Afirma també que la gent s’hauria de saludar dient “Déu vos guard i puta Espanya” i ampliar-ho a d’altres activitats: “Bon profit i puta Espanya”. I acaba dient que TV3 és massa prudent davant les crítiques que s’han fet al Parlament per l’ús d’aquest insult en programes com Està passant. “No podem anar pel món amb la por que l’Anna Grau es queixi al Parlament dels ‘puta Espanya’o qualsevol altra cosa”, diu al·ludint a la diputada de Ciutadans que més ho ha denunciat darrerament.

El nou fitxatge de la productora Minoria Absoluta, que dirigeix Toni Soler, afirma que “a les darreres eleccions vaig estar a punt de no votar, però al final vaig votar la CUP” i es considera decebut de la situació política actual: “Ens van prometre Ítaca i no hem anat més enllà de Lloret. Era això, Lluís Llach? De debò? L’hem cagada”.

Marc Sarrats està actualment en excedència de Mediapro, on hi ha fet promocions de la programació esportiva durant tres anys i mig. La temporada que ve, a més de les col·laboracions a Està passant, farà una secció diària al programa Matina Codina de RAC 105, del grup Godó.

El director de TV3, Vicent Sanchis, troba normal que es cridi ‘puta Espanya’ als programes de TV3. Així ho va afirmar la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, en la resposta a una pregunta de la diputada socialista Beatriz Silva en la comissió de control d’aquest organisme al Parlament. Silva li va demanar quines mesures ha adoptat la CCMA davant l’ús de l’expressió puta Espanya’ a Està passant en boca de Jair Domínguez i Magí García i al programa APM, per part de Domínguez. A més, li va demanar si la CCMA es pensava desmarcar d’aquestes actituds. Llorach va afirmar que “no hem emprès cap acció. Són externs. Quan el director sap que hi ha hagut una contravenció del Llibre d’Estil, ell ho gestiona. Si no ha fet res, és que ha cregut que no era necessari”. En una intervenció posterior, Sanchis va arribar a dir-li a Beatriz Silva que “si li molesta aquesta expressió, ha d’entendre que es diu en un context determinat” i ho va comparar amb el crit de “Bona nit, malparits!” amb què Gerard Quintana saluda als assistents dels concerts de Sopa de Cabra o amb la frase “Sue Ellen, ets un pendó” que es feia servir a la sèrie Dallas, que es va emetre quan TV3 va engegar les seves emissions.

(Visited 1.257 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “‘Està passant’ fitxa un col•laborador que creu que “mai no es diu prou ‘puta Espanya’ a la televisió i la ràdio””

  1. El greu problema és que, en una televisiño i una ràdio públiques, es fa allò que no s’ha de fer mai, en aquest cas, insultar Espanya. I, contràriament al que diu aquest nou fitxatge de TV3, aquest fet es dona MASSA VEGADES, lo qual dona una pobra impressió dels mitjans en que s’ilsulta Espanya. I, d’altra banda; On és la CCMA?.

    Respon

Feu un comentari