El TSJC tomba el toc de queda a 129 municipis, inclosa Barcelona

El tribunal considera que les mesures del Govern no responen a criteris sanitaris, sinó d'ordre públic

Festa a la platja

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat el toc de queda a la majoria de municipis catalans perquè no ha avalat els nous criteris que la Generalitat va marcar per mantenir la mesura. Així doncs, dels 148 que, segons la norma de Salut, estaven inclosos en la llista, el TSJC ha tombat el confinament nocturn en 129 municipis, inclosa Barcelona i les altres capitals provincials.

El tribunal argumenta que la proposta del Govern català de rebaixar el llindar per aplicar el toc de queda dels 250 als 125 casos per cada 100.000 habitants no respon a criteris sanitaris, sinó d’ordre públic. Per tant, el TSJC només ha autoritzat prorrogar la mesura una setmana més als municipis amb una incidència acumulada superior als 250 casos.

La justícia, doncs, permetrà mantenir el toc de queda a 19 localitats: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

El TSJC, però, sí que ha aprovat mantenir altres restriccions com el tancament de totes les activitats a les 00:30, la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i l’obligació que el públic d’esdeveniments d’oci o culturals estigui assegut, amb una distància interpersonal de dos metres i mig.

El Govern descarta, per ara, el passaport covid
Respecte a la implantació d’altres mesures com l’ús del passaport covid, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comentat aquest dimecres en una entrevista a l’ACN que “a hores d’ara” no està sobre la taula, assenyalant, però, que “no es pot descartar mai res”.

Aragonès, per contra, aposta per incentivar la vacunació, conscient que l’ús del passaport covid genera “un debat ètic de fons” sobre el respecte als drets i les llibertats individuals. “Abans cal impulsar totes les altres mesures de promoció de la vacunació”, ha insistit.

(Visited 175 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari