Barcelona crida a favor de les dones afganeses i en contra dels talibans

Unes 500 persones es concentren per reclamar que s'aculli refugiades i que es posi fi a la violència a l'Afganistan

Unes 500 persones s’ha concentrat aquest dimecres a la plaça Sant Jaume per exigir ajuda immediata per a les dones afganeses després del retorn dels talibans al capdavant del país asiàtic. A la manifestació s’han sumat també afganesos que resideixen a Catalunya,

La concentració, convocada per l’espai Ca la Dona i a la qual s’han adherit més d’una vintena d’organitzacions, ha reclamat que la comunitat internacional “utilitzi tots els mecanismes polítics necessaris per posar fi a les violències” al país i que els governs d’Espanya i de Catalunya atorguin “l’immediat reconeixement d’asil polític a les persones que fugen de l’Afganistan i l’acolliment de totes les persones refugiades, especialment a les dones i les nenes afganes”.

El manifest de la concentració ha posat l’accent en les agressions que les dones afganeses han patit “en forma de segrestos, violacions, lapidacions o matrimonis forçats per impedir-los allò que fa més por als talibans i als senyors de la guerra: la seva llibertat”. També s’ha qüestionat la intervenció de les tropes dels Estats Units, retirades recentment del país en un moviment que ha precipitat que els fonamentalistes reconquistin el poder.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides