Aragonès, sobre la taula de diàleg: “Si no s’encarrila, hi haurà moments de xoc”

El president català aposta per reunir-se cada dos o tres mesos, i assegura que la negociació no exclou altres propostes

El president de la Generalitat Pere Aragonès
El president de la Generalitat Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha advertit al Govern de Pedro Sánchez que hi haurà “moments de xoc” si no “s’encarrila el conflicte polític” amb Catalunya. Ho ha fet en una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN), en la qual ha assegurat que la voluntat de l’independentisme “no desapareixerà”.

Si no s’encarrila el conflicte polític, la voluntat dels catalans de ser un Estat independent no desapareixerà“, ha advertit Aragonès al Govern central. El president català ha argumentat que l’independentisme encara té recorregut i que tant la generació actual com la futura tornaran a plantejar escenaris de “dificultat”.

En referència a la taula de diàleg, que tindrà lloc en menys d’un mes a Barcelona, Aragonès ha insistit en “l’obligació d’explorar una solució negociada” que sigui avalada pels catalans, i ha apostat per reunir-se cada dos o tres mesos. El president català ha afirmat estar “convençut” que tant JxCat com la CUP “contemplaran clarament la via de la negociació amb l’Estat”, i ha assegurat que la taula de diàleg “no exclou cap altra proposta estratègica” de l’independentisme: “Si algú té una alternativa aplicable a curt termini, que la posi sobre la taula”, ha comentat.

El cap de l’Executiu català considera que, com a president, ha d’estar “per sobre de legítims posicionaments partidistes”, i ha argumentat que “hem de tenir una mirada llarga i no hem de desaprofitar cap oportunitat per defensar el referèndum i l’amnistia on sigui“. Aragonès considera “imprescindible” que entre una trobada i altra es faci feina interina,  ha reiterat que “és un procés que tindrà el seu cicle, i ha de continuar en el temps precisament perquè tingui resultats”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.