El rebut de la llum del mes d’agost serà el més car de la seva història

L'associació de consumidors Facua calcula un cost de 91,62 euros per a un consumidor mitjà

El rebut de la llum del mes d’agost serà el més car de la història. Aquesta és la conclusió de l’anàlisi que ha elaborat l’associació de consumidors Facua, que calcula que la factura mitjana de la llum corresponent al mes d’agost se situarà en els 91,6 euros, i es convertirà en la més cara de la història.

El rebut serà un 43,7% més alt que en el mateix mes de l’exercici anterior, quan el preu es va quedar en 63,8 euros, i superarà l’import registrat durant el primer trimestre de 2012, que fins ara ostentava el rècord (88,66 euros).

En un comunicat publicat aquest dimarts, l’associació de consumidors reclama una intervenció del govern espanyol per frenar-ne l’encariment. “Cal protegir els usuaris dels abusos del sector elèctric”, subratlla.

Segons Facua, les mesures que ha adoptat l’executiu són “absolutament insuficients” i reclama actuacions “més contundents”. En relació amb la rebaixa temporal de l’IVA aprovada pel govern espanyol -del 21% al 10% fins al desembre-, l’associació calcula que l’impacte s’ha traduït en un estalvi de poc més de nou euros. En cas que se seguís aplicant el 21%, la factura de la llum corresponent al mes d’agost hauria arribat als 100,78 euros.

Facua planteja un canvi en les regles de la subhasta del mercat majorista -el preu de l’electricitat ara mateix el marca l’energia més cara-, la creació d’una empresa pública que aglutini les centrals hidràuliques que finalitzin les concessions o la rebaixa de l’IVA “de forma permanent”, entre d’altres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides