El Govern autoritza les sortides de menys de 3 dies de les residències

Les persones que vagin a recollir els residents hauran de presentar un test d'antígens amb resultat negatiu

Dos interns en una residència per gent gran
Dos interns en una residència per gent gran

La millora de les dades de la pandèmia ha permès canviar els protocols a les residències de gent gran. Els departaments de Salut i Drets Socials han decidit relaxar les restriccions que fins ara limitaven les sortides fora dels centres. Així doncs, els residents poden tornar a sortir a fer passejades i estades de menys de tres dies fora del geriàtric. Fins ara, les sortides havien de ser de més de tres dies.

La limitació que es manté és que aquestes sortides només es podran fer amb la bombolla de convivència habitual. Des del Govern també es demana que aquestes sortides o passejades es facin a l’aire lliure i mantenint totes les mesures higièniques i de seguretat. A més, les persones que vagin a recollir els residents hauran de presentar un test d’antígens amb resultat negatiu.

Els canvis al protocol també afecten els residents que siguin contacte estret d’un positiu. Si tenen la pauta completa de vacunació, no caldrà que facin quarantena, com es va decidir el 4 d’agost, però se’ls farà una prova PCR tan bon punt se sàpiga que han estat contactes estrets, i es repetirà al cap de set dies i al cap de 15 dies, per controlar-ne l’evolució.

A més, també es continuaran fent cribratges periòdics als treballadors de les residències. D’aquesta manera, un treballador que hagi estat contacte estret d’un positiu podrà continuar treballant si el resultat de la PCR que li fan és negatiu. La Generalitat ja ha comunicat aquestes noves mesures als centres i residències perquè entrin en funcionament aquest dimarts mateix.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides