Els ‘riders’ s’alcen contra la precarietat de Glovo

Els repartidors porten quatre dies de mobilització contra el 'multiplicador', el nou model de tarifes que l'empresa ha implantat

Concentració dels treballadors de Glovo a Plaça Catalunya
Concentració dels treballadors de Glovo a Plaça Catalunya

Concentració dels treballadors de Glovo a Plaça Catalunya (Twitter: @cjuarespalma)

Els repartidors de Glovo s’han manifestat durant quatre dies consecutius  -des de divendres fins a aquest dilluns- a la Plaça Catalunya (Barcelona) contra les modificacions que ha realitzat l’empresa amb motiu de l’entrada en vigor de la llei ‘rider’. Concretament, els treballadors de la plataforma es queixen del multiplicador, el nou sistema de tarifes que ha implantat Glovo i que es basa en el fet que els ‘riders’, a elecció pròpia, fixin una taxa d’entre el 0,7 i l’1,3 que es multiplica pel preu de la comanda i que determina el que cobren per cada encàrrec.

El problema, però, és que, tal com adverteix l’empresa, els treballadors que escullin un multiplicador més elevat rebran menys comandes. Aquest model, segons ha comentat en un fil de Twitter la secretària de Noves Realitats del Treball de CCOO de Catalunya, Carmen Juares, “suposa un pas més cap a l’explotació i la precarietat” i “genera una competència inhumana entre companys”.

Aquest dilluns a les 12 del migdia, els repartidors han convocat una nova mobilització que ha anat des de la Plaça de Catalunya (Barcelona) fins a les oficines de Glovo (carrer Pallars, 192), on han arribat al voltant de les 13 hores. La concentració compta amb el suport de CCOO i aglutina vàries desenes de ‘riders’ a les portes de l’empresa.

Com ha explicat Juares, les mobilitzacions s’han iniciat després que, el passat dijous, molts treballadors acordessin establir la taxa màxima d’1,3 i Glovo, com a resposta, “va deixar d’enviar comandes”. Les concentracions, però, lluny d’aconseguir el seu objectiu, han causat que l’empresa intenti aturar-les, arribant a “incrementar el benefici de les comandes a la zona on protesten”, segons Carmen Juares.

(Visited 169 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari