Puigneró reclama “el traspàs de totes les vies de l’Estat a Catalunya”

El vicepresident pretén implantar el sistema vinyeta a totes les carreteres quan acabin les concessions

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró
El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha reclamat al Govern central el traspàs total de les competències en matèria de carreteres a Catalunya. Ho ha fet en una entrevista a Efe, amb l’objectiu, ha comentat, d‘implementar el sistema vinyeta quan acabin les concessions.

Es tracta d’un model que es basa en una tarifa plana per poder circular, però només s’aplicaria a les carreteres que gestiona la Generalitat, no en les que té competències el Govern central, un fet que per Puigneró no tindria sentit: “Sempre hem defensat el sistema de vinyeta, qui no l’ha volgut és l’Estat. Però no seria raonable que poséssim un sistema de vinyeta només en les infraestructures viàries de la Generalitat“, ha comentat.

Per això, el vicepresident català ha demanat “el traspàs de totes les vies de l’Estat a Catalunya”, “per poder implementar un sistema homogeni de vinyeta, que faria possible una solució integral per totes les carreteres”. I ha insistit: “Si ells no prendran una decisió, és molt fàcil: que ens traspassin les carreteres a la Generalitat, com al País Basc“.

Puigneró ha defensat aquest traspàs de competències a dues setmanes que finalitzin les concessions de cinc trams viaris que passen per Catalunya, el pròxim 31 d’agost. Es tracta de l’AP-2 -entre Saragossa i El Vendrell-, l’AP-7 -entre Tarragona i La Jonquera i entre Montmeló i El Papiol-, la C-32 -entre Montgat i Palafolls-, i la C-33 -entre Barcelona i Granollers-.

D’aquestes vies, les dues primeres (AP-2 i AP-7) són de titularitat estatal, mentre que les altres dues les gestiona la Generalitat (C-32 i C-33). Segons el Departament de Vicepresidència, amb la fi d’aquestes concessions, només quedaran 130 quilòmetres amb peatges en funcionament a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides