Argimon es mostra preocupat pel descens de la vacunació a l’agost

El conseller de Salut adverteix que per assolir la normalitat caldrà vacunar gairebé el 100% de la població

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha expressat la seva preocupació en una entrevista a La Vanguardia per la quantitat de dosis que no s’estan posant aquest mes d’agost. “Dijous es van quedar sense posar la meitat de les primeres dosis a la Fira, el punt de vacunació massiva en què hem posat més recursos humans. I entre els que havien concertat cita per a la segona dosi, més del 14% no es va presentar”, ha explicat el conseller, que considera que “estem desaprofitant una oportunitat per començar bé el setembre”.

Argimon s’ha mostrat més preocupat pels grups d’edat de 40 a 49 anys -“perquè fa mesos que poden vacunar-se, però encara hi ha un 25% sense primera dosi i un terç sense la segona”- i pel de 30 a 34 anys, dels quals “el 40% no s’ha posat la primera dosi”. A parer seu, el motiu és que en els més joves “hi ha una menor percepció de risc. És com si part de la població s’hagués quedat tranquil·la per tenir vacunats els grans, els que corrien més risc d’emmalaltir greument i morir, i ja no fos tan important”.

El conseller, però, ha advertit que “els que no tinguin anticossos, no estaran protegits davant la gravetat”, és a dir, que el fet “que hi hagi molts vacunats al voltant no els protegirà”, i ha demostrat la importància de la vacuna donant la següent dada: “Sap quantes persones vacunades s’han infectat, la immensa majoria de forma lleu o asimptomàtica? 39.000 entre els 4,7 milions de vacunats (a Catalunya). Són el 0,8%“.

Per assolir la normalitat, Argimon creu que “hauríem de vacunar gairebé al 100%” de la població: “Com més experiència immunitària tinguem com a població, millor li farem front, també a noves variants”, ha assegurat. Fins ara, però, només el 61% té la pauta completa i “la situació no canviarà fins que no arribem al 80% o 85%”. Pel que fa a les restriccions sanitàries, el conseller de Salut ha afirmat que “aniria bé allargar unes setmanes el tancament nocturn”. “La mascareta, la distància, la ventilació i altres limitacions com els aforaments, són mesures de prevenció amb les que conviurem més temps”, ha assegurat.

(Visited 165 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari