Rècord històric del preu de la llum per cinquè dia consecutiu

La ministra Teresa Ribera ha obert la porta a modificar la tarifa regulada i a una empresa pública que gestioni les hidroelèctriques

Torres elèctriques (Pixabay)
Torres elèctriques

Torres elèctriques (Pixabay)

La pujada del preu de l’electricitat no deixa de batre rècords des que ha començat aquesta setmana. Si ahir dijous la xifra històrica era de 115,83 euros per megawatt hora (MWh), aquest divendres el màxim ha estat superat amb un preu mitjà de 117,29 euros/MWh, segons les dades de l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE).

Durant tot el dia, el preu es mantindrà per sobre dels 100 euros, assolint el màxim entre les 10 i les 11 de la nit, amb 128,54 euros per MWh. El mínim ja s’ha registrat aquesta matinada, entre les 5 i les 6, i ha estat de 101,52 euros. En comparació amb el preu mitjà del segon divendres d’agost de l’any passat, de 36,71 euros per MWh, el cost s’ha superat en un 319,50%.

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha vinculat aquest dijous, en una entrevista a la cadena SER, l’increment del preu de la llum a la pujada del gas i dels drets d’emissions de CO2, factors sobre els quals el Govern no pot intervenir. Ribera, però, ha obert la porta a reformar la tarifa regulada (PVPC) per evitar la volatilitat dels preus i, fent un gest a Podemos, ha contemplat la possibilitat que una empresa pública gestioni les concessions hidroelèctriques “segons es vagin alliberant”, per “intervenir o facilitar una altra manera d’energia”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.