Quin diputat de JxCat s’ha enfrontat als votants independentistes?

L'expresident de la Cambra Oficial del Comerç i diputat de JxCat al Parlament, Joan Canadell
L'expresident de la Cambra Oficial del Comerç i diputat de JxCat al Parlament, Joan Canadell

L'expresident de la Cambra Oficial del Comerç i diputat de JxCat al Parlament, Joan Canadell

L’expresident de la Cambra Oficial del Comerç i diputat de JxCat al Parlament, Joan Canadell, ha mantingut un intens debat a Twitter amb alguns usuaris independentistes que retreuen a JxCat i a ERC haver abandonat la independència. “Tal com ho veig, per avui la unilateralitat està enterrada”, ha comentat una usuària, afegint que “ERC són uns rendits i uns covards, però no han enganyat mai l’electorat. Es van rendir i ho han admès sempre. El que ha fet JxCat amb els 32 diputats del 14-F és immoral i una estafa democràtica”.

Davant d’aquest retret, Canadell ha decidit donar la cara pel seu partit: “És molt fàcil criticar. Junts no ha abandonat la independència en absolut. Això és mentida per molt que ho repetiu. Però sols no ho podem fer. Anar a l’oposició implicava 4 anys de diàleg sense avançar. Estant dins, hem forçat màxim dos anys de negociació i preparar embat”. Canadell ha afegit que “si haguéssim tret 68 diputats, ens podríeu exigir la DUI a JXCat, però ERC  n’ha tret 33 i no està en el seu programa. Els vots de Junts valen tant com els d’ERC. Si vols DUI calen 68 diputats i punt”.

El debat, però, ha pujat de to quan un altre usuari ha comentat que els partits independentistes han “traït el mandat de l’1 d’octubre”. Llavors, Canadell ha insinuat que la situació és el resultat d’allò que van escollir els catalans el passat 14 de febrer: “L’esperit de l’1-O implicava investir el MHP Carles Puigdemont el 30 de gener del 2017, i no va ser Junts qui se’l va saltar. També implica ara un nou embat, però ERC no vol. 568.000 vots volíem 1-O i 603.000 diàleg. Qui ha traït?“, ha preguntat, assenyalant els republicans i els seus votants.

Canadell ha advertit que “si ERC no compleix la preparació del proper embat pel 2022, el més probable és que tornin a haver-hi eleccions i, aleshores, o es desfà clarament l’empat actual o això s’allargarà més”. Quan es tornin a posar les urnes a Catalunya, l’expresident de la Cambra Oficial del Comerç només espera “que els votants sàpiguen decidir bé”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides