La ministra de Transició Ecològica creu que la pujada de la llum “no se soluciona als carrers”

Ribera obre la porta a reformar les tarifes regulades per tal d'evitar la volatilitat

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera
La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera

La vicepresidenta tercera del Govern d'Espanya i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera

La vicepresidenta tercera del Govern d’Espanya i també ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha defensat aquest dijous, en una entrevista a la cadena SER, que manifestar-se contra l’increment del preu de la llum no solucionarà el problema. “Mobilitzar-se contra la pujada del preu de la llum és com mobilitzar-se contra l’increment del preu del petroli. Està bé, és un senyal de protesta“, ha admès la ministra, però el problema “no té una solució única i no es resol amb una mobilització al carrer“.

Ribera ha assegurat que “el preu de la llum es condiciona per moltes coses i, per modificar-lo, s’han de tocar totes”. En aquest sentit, després que les grans elèctriques hagin proposat desvincular la tarifa regulada de la llum dels preus del mercat majorista, la vicepresidenta tercera ha obert la porta a la seva reforma.

“Aquests dies, estem veient com hi ha una demanda important per part de les empreses elèctriques i d’organitzacions o sectors d’introduir canvis en la tarifa regulada, que és una cosa que hem de fer”, ha comentat Ribera, que ha afegit que actualment aquestes tarifes “són més barates” que les del mercat lliure, “en el qual es paga una prima precisament per evitar la volatilitat”.

La proposta de Ribera passaria, segons ha esmentat, passaria per trobar alguna fórmula que permetés incorporar a la tarifa regulada la prima que dona més estabilitat. Una possibilitat podria ser incorporar un tram fix “una mica més alt”, una solució prou diferent de la proposada per les grans elèctriques, que aposten per desvincular la tarifa regulada del mercat majorista i vincular-la a preus estables.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.