El preu de la llum bat el quart rècord històric de la setmana

L'electricitat assolirà el seu màxim entre les 9 i les 10 de la nit, amb 130 euros per MWh

Llum

Bombetes

Aquest dijous, el preu mitjà de l’electricitat al mercat majorista ha batut el quart rècord històric setmanal, amb una xifra de 115,83 euros el megawatt hora (MWh). Durant tot el dia d’avui, el preu mitjà de la llum estarà per sobre dels 100 euros, i assolirà el seu màxim entre les 9 i les 10 de la nit, amb 130 euros per MWh. El mínim s’ha registrat aquesta matinada, entre les 5 i les 6, i ha estat de 105,51 euros.

La pujada afectarà principalment als 10 milions de consumidors que disposen de la tarifa regulada o Preu Voluntari al Petit Consumidor (PVPC), als quals el preu del mercat majorista els repercuteix en un 24% en la factura, mentre que els 17 milions de consumidors que es troben al mercat lliure no es veuran afectats. No obstant això, la vicepresidenta tercera del Govern central i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assegurat en una entrevista a la cadena SER que l’augment del preu de l’electricitat al mercat majorista no té un gran impacte sobre els consumidors domèstics.

Aquesta setmana, el preu de la llum ha batut rècords històrics cada dia. Dilluns el cost mitjà era de 106,74 euros, dimarts de 111,88 euros, dimecres de 113,99 euros i avui, dijous, de 115,83 euros. L’increment, sense precedents, es produeix alhora que tot l’Estat es troba immers en la gran onada de calor, un fet que augmentarà l’ús de l’aire condicionat i de ventiladors, com a mínim, tot el cap de setmana.

(Visited 125 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari