Amb qui no vol pactar Junts a les municipals?

Marc Castells

Mentre satèl·lits postconvergents com PNC, La Lliga i Lliures han decidit remar en una mateixa direcció, Junts té clar que vol presentar-se en solitari a les eleccions municipals de 2023, en teoria la propera gran cita de la política. Els de Carles Puigdemont han deixat clar que no estan per la labor de tancar un acord global. El PDECat, hereu de la Convergència de tota la vida, s’hi va mostrar inicialment favorable, però les contundents i reiterades negatives de Junts l’han fet desistir.

Descartat l’acord global i després de convidar alcaldes i regidors postconvergents a sumar-se al seu projecte, Junts vol estudiar cas per cas, municipi per municipi, per tancar acords puntuals per sumar forces contra l’altre gran enemic, Esquerra Republicana. Això no obstant, aquesta voluntat té línies vermelles. Junts no planteja cap problema a tancar acords amb el PDECat en la majoria de municipis catalans, però en cap cas vol sentir parlar d’Igualada, de manera especial, ni de Mollerussa, ni de Reus. En aquests casos, no hi ha acord possible.

Al capdavant dels esmentats municipis hi ha els alcaldes Marc Castells, Marc Solsona i Carles Pellicer, respectivament. Els tres s’han destacat en el xoc amb Junts, especialment en les darreres eleccions catalanes. En aquests municipis, no hi haurà pacte, asseguren de Junts. I per justificar-ho, els juntistes recorden la duresa mostrada per l’alcalde d’Igualada i expresident de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, contra l’expresident de la Generalitat i ara eurodiputat, Carles Puigdemont, de manera especial en la passada campanya electoral. Amb Castells, ni aigua, diuen a Junts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.