Black Bloc: els antisistema s’organitzen “per acabar amb un Estat espanyol feixista”

La primera mobilització serà l'11 de setembre a l'Estació de França, i les accions seguiran durant els mesos d'octubre i novembre

Lema Black Bloc Catalunya
Lema Black Bloc Catalunya

Lema de la primera mobilització del Black Bloc Catalunya

Tot just d’aquí a un mes, l’11 de setembre, els carrers de Barcelona i d’altres municipis catalans tornaran a omplir-se de senyeres i estelades amb motiu de la Diada de Catalunya. Aquest any, però, els que habitualment assisteixen convocats per entitats com l‘Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural o els CDR, es trobaran amb un grup d’antisistemes: el Black Bloc Catalunya.

Anarquistes i anticapitalistes, seguint l’exemple de les actuacions que l’anomenat bloc negre ha realitzat en manifestacions de diversos països del món -com França, els Estats Units i Alemanya- estan organitzant i preparant diverses mobilitzacions que començaran el dia de la Diada -a les vuit de la tarda a l’Estació de França- i continuaran la resta de la tardor. “Hem vingut per vèncer, hem vingut per acabar amb un Estat espanyol feixista i per guanyar el nostre futur en una terra lliure. Estigueu preparats perquè hem vingut per quedar-nos, per ser indestructibles i per aconseguir el nostre objectiu”, asseguren en un comunicat a Telegram.

Què és el Black Bloc?
El Black Bloc, en general, s’inspira en els moviments de guerrilla urbana que, des dels 80,  han anat apareixent arreu del món. Tal com el grup de Catalunya explica, “és una tàctica de manifestació on els components vesteixen amb roba negra, passamuntanyesPer ser vistos com un sol bloc i, per tant, un moviment“, i “serveix per crear una presència revolucionària i ser més difícils d’identificar i/o detenir en solitari”.

Els antisistemes afirmen en el comunicat que són “un grup de joves de diferents llocs del món que ens hem involucrat en la causa catalana”, i que “no hi ha cap partit o entitat darrera“. Pel que fa als seus mètodes, els Black Bloc asseguren que “no s’utilitza cap mena de violència”, però adverteixen que, “en cas d’haver-hi, és cap a símbols de poder polític i/o enemics, i també com a mostra d’autodefensa”.

A través del seu canal de Telegram, el grup ha compartit consells per a aquells que vulguin adherir-se al bloc relacionats amb la vestimenta i els objectes necessaris. Les indicacions són clares: roba negra -còmoda i, si pot ser, de màniga llarga-; proteccions per mans, ulls i cap; evitar dur pírcings i arracades i amagar els tatuatges; dur roba de recanvi, “màstils per banderes”, tractament per a gasos lacrimògens i “petards, tiraxines, cargols, femelles…”. “El nostre objectiu és començar amb breus formacions per poder iniciar-nos dins del món Black Bloc, i a poc a poc anar pujant el nivell fent accions més potents“, asseguren.

‘Tardor calenta’
El Black Bloc Catalunya s’estrenarà amb una primera mobilització l’11 de setembre a les vuit de la tarda a l’Estació de França, sota el lema “viurem lliures o morirem“. Aquí començarà el que denominen “tardor calenta”, un seguit de manifestacions que s’aniran produint durant, almenys, els mesos d’octubre i novembre, segons han avançat.

L’1 i el 3 d’octubre estan previstes la segona i tercera mobilització, el 12 hi haurà una “acció sorpresa”, del 14 al 18 d’octubre (inclosos) es produiran més accions sorpreses, el 30 d’octubre hi haurà la quarta mobilització i, pel que fa al novembre, el grup antisistema s’ha limitat a avisar que estiguem “atents”.

Tal com han admès i explicat a Telegram, els integrants del Black Bloc Catalunya han decidit repartir el calendari de manifestacions “perquè creiem que, ara mateix, el poble català no estaríem capacitats per aguantar setmanes de mobilitzacions. Per tant, proposem començar a poc a poc i anar pujant el nivell, fins a ser molt contundents”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

3 comentaris a “Black Bloc: els antisistema s’organitzen “per acabar amb un Estat espanyol feixista””

  1. Fals, al darrere de BLACK BLOC estan els partits JUNTS, ERC, CUP, PRIMÀRIES, A.R.A, i també ANC, ÒMNIUM i DONEC PERFICIAM … Tots controlats per l’estat espanyol per controlar a la dissidència i evitar la D.U.I. de Catalunya.

    Són uns farsants que s’aprofiten de la indignació dels independentistes.

    I vosaltres, el Triangle, també sou còmplices de la mentida.

    Respon

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides