Nou màxim històric del preu de la llum a Espanya

L'electricitat pujarà de mitja als 106,74 euros el megawatt-hora, i arribarà fins als 114,07 euros en la franja horària més cara

Torres elèctriques
Torres elèctriques

Torres elèctriques

El preu mitjà de la llum al mercat majorista pujarà aquest dilluns fins als 106,74 euros el megawatt-hora, segons les dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE). La xifra superarà els 106,57 euros que la llum va assolir el passat 21 de juliol i, tenint en compte les franges horàries, es preveu que s’arribi al preu màxim entre les deu i les onze de la nit, amb 114,07 euros. El mínim, entre les cinc i les sis de la tarda, serà de 97,95 euros, mentre que entre les tres i les cinc de la tarda el preu es mantindrà per sobre dels 100 euros/MWh.

La pujada afectarà principalment els consumidors que disposen de la tarifa regulada o Preu Voluntari al Petit Consumidor (PVPC), un total de 10 milions. De fet, el preu de la llum del mercat majorista repercuteix aproximadament un 24% en la factura d’aquests consumidors. Els 17 milions de persones que es troben al mercat lliure, les quals paguen per quilowatt-hora els preus que les companyies ofereixen als clients que contracten el subministrament, no es veuran afectades per aquest increment.

El Govern central va tractar d’aturar la pujada del preu de la llum rebaixant l’IVA de la factura elèctrica del 21% al 10% i suspenent temporalment, durant el tercer trimestre, l’impost del 7% a la generació elèctrica. El resultat, però, no s’ha traduït en una baixada de preu i el mercat segueix marcant màxims històrics: sense comptar les xifres d’aquest mes de juliol, des que hi ha registres (1998) només s’han superat una vegada els 100 euros del preu de l’electricitat.

(Visited 164 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari