Catalunya aporta 2.070 milions a les autonomies de menor renda

Força per damunt se situa Madrid amb 6.000 milions i les principals beneficiàries són Andalusia, les Canàries i Galicia

Una fundació de bancs i grans empreses diu que Madrid i després Catalunya són els territoris que més aporten a les autonomies de menys renda. Catalunya contribueix amb 2.070 milions i la comunitat de Madrid aporta 6.000 milions dins el sistema de finançament autonòmic, segons un informe publicat aquest dilluns per la Fundació d’Estudis Economia Aplicada (Fedea). Les Illes Balears és la tercera i última comunitat que assisteix amb 462 milions al sistema.

Els 8.532 milions que aporten aquestes tres comunitats —juntament amb els 10.310 milions que proporciona l’Estat— sumen quasi 19.000 milions que arriben a les 13 comunitats autònomes restants de règim comú per compensar els seus menors recursos i finançar els serveis bàsics.

L’informe de la Fedea assenyala Andalusia, les Canàries i Galícia com les principals beneficiàries de la solidaritat interterritorial.

La Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada ha elaborat el document analitzant les dades corresponents a la liquidació definitiva del 2019 de les comunitats autònomes del règim comú realitzat el 2021.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides