Disposats a anar als tribunals per impedir 400 habitatges en un espai natural a Platja d’Aro

La construcció es preveu fer en una pineda i significaria la destrucció de "l'últim pulmó verd" que queda arran de mar

Veïns i entitats ecologistes de Platja d’Aro es mostren disposats a fer el que calgui per impedir la construcció de 400 habitatges en un espai natural del municipi. Es plantegen, fins i tot, acudir als tribunals. La construcció es preveu fer en una pineda i significaria la destrucció de “l’últim pulmó verd” que queda a la localitat arran de mar.

Aquest cap de setmana hi ha hagut noves protestes. Prop de 200 persones han fet una cadena humana a Port d’Aro, a tocar de la desembocadura del Riudaura, a Platja d’Aro, per demanar que no tiri endavant el projecte d’ampliació de la Marina del club nàutic.

Les entitats ecologistes Grup Natura Sterna, SOS Costa Brava i Naturalistes de Girona han convocat la protesta, que s’ha dut a terme respectant les mesures contra la covid-19, i han demanat que s’aturi el pla. A més, avisen que, si cal, es plantejaran anar als tribunals per tal d’evitar-ho.

Jaume Ramot, president de Natura Sterna, ha recordat que “ja vam perdre l’aiguamoll de primer ordre per posar el club nàutic, i ara no volem quedar-nos sense la pineda”. Per la seva banda, Sergi Nuss, president de l’entitat SOS Costa Brava, ha demanat a la Generalitat de Catalunya “més implicació” i que es tiri endavant el conservatori del litoral que permetria impedir que s’edifiqui en aquestes zones.

Aquests 400 habitatges que es pretenen construir se situaran sobre una zona inundable, fet que segons Nuss “provocarà més danys per a la societat” quan hi hagi fenòmens meteorològics importants com un temporal.

Per la seva banda, l’alcalde de Platja d’Aro, Maurici Jiménez, ha explicat que el projecte compleix amb el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), tot i que reconeix que hi haurà un impacte “innegable” si s’acaba edificant. Ara bé, Jiménez deixa clar que s’han de seguir uns protocols determinats per preservar l’espai.

Des del club nàutic assenyalen en un comunicat que aquest projecte és “aliè al nostre club i es tracta d’una iniciativa privada externa a nosaltres”. Tanmateix, destaquen que “l’actual junta directiva ha actuat sempre segons les normes establertes i ha vetllat per garantir la sostenibilitat, l’eficiència i la màxima integració del nou port amb el seu entorn”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides