Vilagrà nega que Catalunya rebi un tracte de favor, com denuncia Ayuso

La consellera de Presidència defensa la totalitat dels 56 traspassos que reclama la Generalitat

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà

La consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha replicat a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que Catalunya no rep un tracte de favor per part del govern espanyol: “No és un tracte de favor, sinó que és un tracte just arran d’una llei orgànica, que és l’Estatut”.

En una entrevista a Europa Press, ha destacat que Madrid va ser de les últimes comunitats autònomes a constituir-se, mentre que Catalunya va ser de les primeres, i té un Estatut que va reformar per a fixar aquesta relació bilateral: “Si altres comunitats no la tenen és perquè tenen un estatut més antic, primitiu, o no l’han lluitat”.

La relació bilateral entre la Generalitat i el govern espanyol “és molt clara i està votada per la ciutadania”, ha dit Vilagrà després que Ayuso assegurés que Catalunya rep aquest tracte de favor. Ayuso també va criticar que el president del Govern, Pere Aragonès, no acudís a la conferència de presidents a Salamanca.

La consellera ha afirmat que la bilateral va ser insuficient perquè no es van abordar tots els temes que volia plantejar la Generalitat: “En qualsevol cas, imprimirem ritme en els pròxims mesos, perquè volem que els 56 traspassos que hi ha sobre la taula es puguin fer efectius de manera ràpida i completa”.

Vilagrà ha recordat que aquests 56 traspassos que vol la Generalitat inclouen tant assumptes competencials com patrimonials –com edificis de l’Estat a Catalunya-, i ha proclamat: “Nosaltres som ambiciosos i volem acabar gestionant els aeroports de Catalunya, també l’àmbit de Rodalies”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.