La pluja arrossega aigües fecals a la platja de Sa Riera, a Begur

Els veïns denuncien des de fa anys que sempre que plou es produeix aquest fet i que empitjorarà quan s’ocupin els 52 habitatges que s’estan construint quasi a primera línia de mar

Aigües fecals barrejades amb aigua de pluja baixen fins la platja de sa Riera, a Begur

La pluja dels darrers dies ha tornat a provocar que el mar s’omplís d’aigües fecals a la platja de Sa Riera, a Begur. Els veïns fa anys que denuncien que aquest fet es produeix cada cop que plou fort perquè no hi ha dues vies diferenciades de clavegueram que separin les aigües de pluja de les fecals procedents de les casetes del front de mar i el passat dimecres al mar hi va anar a parar de tot, des de restes orgàniques a condons o compreses, amb la consegüent pudor.

Els veïns es queixen que tot i les diverses obres que l’Ajuntament ha fet en aquesta zona de Begur mai no les ha aprofitat per incloure les canonades que permetin separar unes aigües de les altres. L’any passat, per exemple, el consistori va aixecar tot el paviment del passeig proper a la platja i va desaprofitar l’ocasió per atendre les reclamacions veïnals per resoldre aquest problema. Ecologistes en Acció considera que Sa Riera és una de les poques “platges negres” de Catalunya.

D’altra banda, el problema s’agreujarà quan s’ocupin els 52 habitatges de la promoció Jardins Sa Riera Living que s’estan construint a prop de la primera línia de mar i que incrementaran, lògicament, la quantitat d’aigües fecals que arrossegaran les torrentades pluvials. La Plataforma Sos Costa Brava ha denunciat la irregularitat amb què s’estan construint aquests habitatges però l’Ajuntament no ha fet cas de les queixes ecologistes i ha permès que la promoció continuï endavant tant en el mandat de l’anterior alcalde, Joan Manuel Loureiro (ERC), com el de l’actual, Marta Selva (Junts).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.