Quins diputats de JxCat acusen ERC de ser autonomista?

Josep Costa
Josep Costa

Josep Costa a TV3

L’exvicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa, i el diputat de JxCat Francesc de Dalmases consideren que ERC tendeix a l’autonomisme. L’acusació deriva de l’extensa publicació que Costa ha fet a Twitter aquest diumenge, assenyalant diverses quantitats que la Generalitat ha pagat a mitjans en concepte de publicitat: “Sabíeu que l’any passat la Generalitat va gastar un 14% més en publicitat (de 29M a 33,2M)? Sabíeu que, per primera vegada, la Generalitat va donar diners (mig milió) a TVs privades espanyoles? Sabíeu que només el Grup Godó va rebre més de 6 milions?”.

Al llarg de la publicació, alhora que anomena diverses dades, Costa es pregunta el per què d’algunes quantitats i contractes, i si aquests tenen alguna relació amb altres interessos. “Que de sobte apareguin La Sexta, Antena 3 i Telecinco entre els beneficiaris de contractes publicitaris, té alguna cosa a veure amb el fet que hi surtin determinats tertulians? (…) És normal que Nació Digital passi de 497.000€ a 607.000€? Per què són el digital que més rep si no és el més llegit?”. Costa acaba el fil preguntant-se “per què alguns dels mitjans que reben més diners són els que també tenen més tertulians als mitjans públics, o els que menys entrevisten a determinades persones”. 

L’exdiputat de Junts ha titllat de “trama de la publicitat institucional” els fets i ha criticat les polítiques “autonomistes” dels republicans: “Realment l’argument és que com Convergència va manar molts anys ara ERC té dret a fer les mateixes polítiques? Doncs miri, no. Vàrem fer l’1O per enterrar CiU i tot el que soni a autonomisme. No perquè es reencarni en un altre partit”. Aquest dimecres, Costa ha seguit carregant contra el que ha anomenat “corruptela de la publicitat institucional” posant com a exemple el desacord que el gener del 2020 va sorgir entre JXCat i ERC, quan els republicans van proposar augmentar la partida per celebrar el 40 aniversari del Parlament de 300.000 a 600.000 euros i el partit liderat per Carles Puigdemont s’hi va negar. 

Basant-se en aquest darrer fet que ha recordat Josep Costa, el qual va ocórrer quan encara era membre del Parlament, el seu company de partit i actual diputat de Junts, Francesc de Dalmases, s’ha sumat a la crítica: “Això dels 40 anys del Parlament era tan estúpidament neoautonomista que aquesta legislatura ja hem deixat clar que és mentida”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.