Quins diputats de JxCat acusen ERC de ser autonomista?

Josep Costa
Josep Costa

Josep Costa a TV3

L’exvicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa, i el diputat de JxCat Francesc de Dalmases consideren que ERC tendeix a l’autonomisme. L’acusació deriva de l’extensa publicació que Costa ha fet a Twitter aquest diumenge, assenyalant diverses quantitats que la Generalitat ha pagat a mitjans en concepte de publicitat: “Sabíeu que l’any passat la Generalitat va gastar un 14% més en publicitat (de 29M a 33,2M)? Sabíeu que, per primera vegada, la Generalitat va donar diners (mig milió) a TVs privades espanyoles? Sabíeu que només el Grup Godó va rebre més de 6 milions?”.

Al llarg de la publicació, alhora que anomena diverses dades, Costa es pregunta el per què d’algunes quantitats i contractes, i si aquests tenen alguna relació amb altres interessos. “Que de sobte apareguin La Sexta, Antena 3 i Telecinco entre els beneficiaris de contractes publicitaris, té alguna cosa a veure amb el fet que hi surtin determinats tertulians? (…) És normal que Nació Digital passi de 497.000€ a 607.000€? Per què són el digital que més rep si no és el més llegit?”. Costa acaba el fil preguntant-se “per què alguns dels mitjans que reben més diners són els que també tenen més tertulians als mitjans públics, o els que menys entrevisten a determinades persones”. 

L’exdiputat de Junts ha titllat de “trama de la publicitat institucional” els fets i ha criticat les polítiques “autonomistes” dels republicans: “Realment l’argument és que com Convergència va manar molts anys ara ERC té dret a fer les mateixes polítiques? Doncs miri, no. Vàrem fer l’1O per enterrar CiU i tot el que soni a autonomisme. No perquè es reencarni en un altre partit”. Aquest dimecres, Costa ha seguit carregant contra el que ha anomenat “corruptela de la publicitat institucional” posant com a exemple el desacord que el gener del 2020 va sorgir entre JXCat i ERC, quan els republicans van proposar augmentar la partida per celebrar el 40 aniversari del Parlament de 300.000 a 600.000 euros i el partit liderat per Carles Puigdemont s’hi va negar. 

Basant-se en aquest darrer fet que ha recordat Josep Costa, el qual va ocórrer quan encara era membre del Parlament, el seu company de partit i actual diputat de Junts, Francesc de Dalmases, s’ha sumat a la crítica: “Això dels 40 anys del Parlament era tan estúpidament neoautonomista que aquesta legislatura ja hem deixat clar que és mentida”.

(Visited 173 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari