La ministra Montero descarta fer concessions polítiques a ERC per aprovar els pressupostos estatals

La titular del Ministeri d'Hisenda es nega a incorporar a la negociació dels PGE elements que no tenen res a veure amb els comptes públics

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero
La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero

La ministra d’Hisenda i Funció Pública del Govern central, María Jesús Montero, ha assegurat en una entrevista amb EFE que no farà concessions polítiques per obtenir els suports necessaris per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). “No és estrany que en aquestes converses alguns tinguin la temptació d’incorporar altres matèries”, ha comentat Montero quan li han preguntat per la possibilitat que ERC porti les reivindicacions de la taula de diàleg a la negociació dels pressupostos.

“Hi ha dues màximes que procuro dur a terme. La primera és la prudència, la discreció a l’hora de les negociacions (…) i en segon lloc, el que no s’incorporin elements que no tenen res a veure amb els comptes públics“, ha assegurat la ministra. Montero considera que “en la política hi ha temps per tot: per debatre pressupostos i per debatre finançament autonòmic” i per això, pretén deixar al marge de la negociació dels PGE les reivindicacions polítiques d’ERC relacionades amb l’autodeterminació i l’amnistia.

La setmana passada es va aprovar la despesa màxima pel 2022 i la ministra preveu presentar al setembre el projecte pressupostari per l’any vinent. “Si tot va bé”, abans que acabi el 2021 els comptes públics estaran aprovats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides