El Vida, el Canet Rock i el Cruïlla carreguen contra l’estudi de Salut sobre els festivals

Els directors dels festivals demanen millors explicacions sobre les dades a Salut, a qui acusen de criminalitzar el sector

El Festival Cruïlla 2021
El Festival Cruïlla 2021

Imatge del Festival Cruïlla 2021

Els directors del Vida, el Canet Rock i el Cruïlla han criticat l’estudi coordinat pel Departament de Salut de la Generalitat sobre els contagis que es van produir en els festivals musicals. Ho han fet aquest dijous, en una entrevista conjunta a RAC1, en la qual han assegurat que les dades no són prou rigoroses. Salut va informar que els festivals van causar un total de 2.279 positius de covid-19, 842 casos més dels que es preveien i dels que va registrar el grup de control, que no va assistir a cap concert.

Els tres responsables han manifestat el seu desacord amb la investigació i han exigit més explicacions al departament. El director del Cruïlla, Jordi Herreruela, ha titllat les dades de Salut de “fotografia distorsionada” i ha acusat la conselleria de “criminalitzar” el sector de la música en viu. “La notícia és que hi ha hagut 2.000 contagis als festivals, però no és veritat, perquè ens diuen que una part hauria existit igualment encara que els espectadors no hi haguessin vingut”, ha assenyalat Herreruela, que considera que el nombre de positius “és petit en comparació amb el que hi havia a la societat aquells dies”.

El director del Cruïlla ha subratllat que cap activitat diària és completament segura, i ha criticat que s’hagi responsabilitzat al sector dels contagis quan en altres àmbits també es produeixen: “Portem 18 mesos aturats i se’ns ha responsabilitzat des del principi de la propagació de la covid. Ens toca demostrar seguretat fins al punt que no pot haver-hi cap contagi per seguir l’activitat. És completament injust. (…) Tot el dia a dia conté un marge de risc. Si a la resta de casos s’assumeix aquest nivell de risc que intentem que sigui mínim, per què no també a la música? Perquè no es considera un bé essencial”.

El director del Vida Festival, Dani Poveda, ha demanat “una mica més de rigor” i que es tingui en compte la disposició a col·laborar dels festivals per fer estudis pilots i estudiar la transmissió del virus. D’altra banda, Poveda ha reconegut que els assistents no van dur la mascareta tota l’estona, però ha assegurat que l’aixecament de la prohibició de portar-les al carrer “no va ajudar”.

Al seu torn, com ha defensat Poveda, la directora del Canet Rock, Gemma Recoder, ha afirmat que “no sembla que les dades siguin rigoroses i es puguin acceptar” i ha demanat una explicació sobre les xifres. A més, Recoder ha assenyalat que mentre es celebraven els festivals a Catalunya hi havia 8.000 contagis diaris, de manera que els positius dels esdeveniments musicals representen, a parer seu, “un percentatge baixíssim”.

(Visited 97 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “El Vida, el Canet Rock i el Cruïlla carreguen contra l’estudi de Salut sobre els festivals”

  1. No cuestionaré el informe de Salut de La Generalitat por desconocer la totalidad de su contenido o la metodología seguida, pero lo que me sorprende es que como siempre los afectados se arrogan la representatividad de todo un sector. ¿Representan a todo el sector de la Cultura y espectáculos estos tres casos? ¿No creen que le hubieran hecho un gran favor a todos sus compañeros si hubieran controlado mejor el desarrollo de estos actos multitudinarios?. No se puede alegar ahora el desconocimiento que había en marzo del 2020 o la carencia de recursos materiales y personales de control. Lo cierto es que hubo una gran desviación en el número de afectados por el Covid19 después de estas celebraciones, que hayan sido mil mas o mil menos no exime de su responsabilidad a los responsables de los mismos. ¡Flaco favor se ha hecho a la Cultura en general!

    Respon

Feu un comentari