Sanitat diu que el traspàs del MIR no és a l’agenda i Vilagrà el contrari

El PP ha expressat el seu rebuig més rotund i avisa que si es fa el recuperaran quan arribin al govern

Carolina Darias

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha negat que l’executiu espanyol es plantegi transferir la formació sanitària especialitzada, on s’inclouen les places de MIR, al Govern. “No està a l’agenda cap traspàs sobre aquesta matèria”, ha dit la ministra en una roda de premsa posterior al Consell Interterritorial al Sistema Nacional de Salut. Les declaracions de la titular de Sanitat arriben dies després que la Generalitat posés la qüestió sobre la taula de la comissió bilateral.

Per la seva banda, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha recordat en un missatge a Twitter, que el Govern català i l’espanyol van acordar crear un grup de treball per debatre traspassos pendents, com el de la gestió dels MIR. D’aquesta manera, la titular de Presidència ha respost a les declaracions de la ministra Darias, que avui mateix ha dit el contrari.

El president dels populars, Pablo Casado, ha expressat el seu rebuig rotund a la possibilitat que pugui cedir-se el MIR a Catalunya. “Si Sánchez canvia el sistema MIR per pagar als secessionistes, el recuperarem quan arribem al govern”, ha avisat. Casado ha afirmat que l’Executiu “té el rècord mundial de contagis de sanitaris i no pot jugar amb la seva carrera professional, ni amb la salut dels espanyols per un grapat d’escons”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides