Sanitat avisa: “Ens haurem de vacunar moltes altres vegades”

La ministra de Ciència adverteix que "la covid no ens abandonarà" i per això justifica aplicar noves dosis

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha reconegut que ens haurem de vacunar “moltes més vegades” contra la covid, ja que el virus “no ens abandonarà”. “Ens haurem de vacunar moltes altres vegades. No parlo d’una tercera dosi en aquesta fase, parlo de l’any que ve, el següent… La covid no ens abandonarà, hi haurà altres fases de vacunació a les que ens haurem de sotmetre, no només a Espanya”, ha ressaltat Morant en una entrevista a La Sexta.

D’altra banda, sobre les informacions que apuntaven a una paralització dels assajos en humans de la vacuna del CSIC, Morant ha assegurat que “no hi ha hagut cap aturada” i que s’està esperant un “informe d’autorització o no de l’Agència Espanyola de Medicaments (AEM)”.

“Seguim a l’espera de l’informe” i l’AEM “s’ha de prendre el seu temps” per avaluar-ho, ha dit. Morant ha remarcat que es tracta de “processos complexos” i ha argumentat que només “una de cada quatre vacunes” acaben sortint al mercat i sent utilitzades.

La titular de Ciència ha insistit que “Espanya segueix en la carrera de vacunes” i ha remarcat que “hi ha altres línies obertes” d’investigació més enllà de la del CSIC amb la farmacèutica Biofabri.

D’altra banda, el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha demanat als països d’alts ingressos una moratòria fins a, almenys, finals de setembre per a administrar dosis de reforç de la vacuna de la covid-19, amb la finalitat d’assegurar les primeres dosis en països d’ingressos baixos i arribar a l’objectiu del 10% de població mundial vacunada a finals de setembre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides